TIOR

Cum arata o locuinta paradisiaca?

Ideile pe care ţi le inspiră locuinţă ta depinde de amenajările interioare, de felul în care ai pus în aplicare cunoştinţele despre home design şi Feng Shui. Întâi, trebuie să te hotărăşti asupra atmosferei pe care vrei să o creezi în fiecare cameră, apoi să iei în considerare versatilitatea fiecărei încăperi şi să treci la treabă. 

 

Camerele luminoase sunt mai frumoase

 

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faci când începi amenajarea unei locuinţe este să alegi culorile pentru fiecare încăpere. Cel puţin una dintre camerele cele mai importante, livingul, de exemplu, trebuie să fie zugrăvită în culori cât mai deschise, iar mobilierul să se înscrie în aceeaşi notă. Cu cât sunt culorile mai deschise, cu atât va fi şi fruntea ta mai senină.

 

Alege draperiile potrivite

 

Unele ferestre sunt destul de înalte sau cu o vedere atât de frumoasă încât nu merită să fie acoperite în totalitate. În plus, este bine să îi laşi luminii naturale o cale de acces în căminul tău. Alege perdele şi draperii scurte, pentru a lăsa partea superioară a ferestrelor neacoperită (în stil shabby chic) sau optează pentru jaluzele lungi, simple, în culori deschise, diafane.

 

Evită ecourile

 

Felul în care se propagă sunetele într-o cameră contează foarte mult şi îţi poate afecta dispoziţia într-un mod negativ mai mult decât conştizezi dacă nu oferi atenţie acestui lucru. De aceea, este recomandat ca minimum un perete din fiecare încăpere să fie acoperit sau să aibă câteva decoraţiuni (tablouri, rafturi, dulapuri etc), iar podeaua să fie acoperită cu un covor cât de simplu, cât de mic – totuşi, dacă tot alegi un covor, ar fi mai bine să fie unul care să se potrivească din punct de vedere cromatic (dar şi ca textură) gusturilor tale şi întregii încăperi.

 

Oferă viaţă locuinţei tale

 

Gândeşte-te la o locuinţă fără niciun fel de plante şi fără animale de companie – sigur, este mai uşor de întreţinut, dar este şi mai seacă şi mai puţin primitoare.

 

Axează-te pe lungimile camerei

 

Mobilierul jos şi nu prea lat, care se întinde pe lungimea camerei şi nu pe înălţime, este ideal pentru căminul tău: formele orizontale te invită să te întinzi şi să te relaxezi, îţi induc această idee de căutare a odihnii fizice şi psihice.

 

Optează pentru texturi naturale

 

Un taburet din piele naturală, un leagăn de interior din împletituri, o măsuţă pentru cafea din lemn natural – iată numai câteva dintre obiectele ce se pot găsi în locuinţa oricui pentru a reprezenta natura şi a echilibra atmosfera, conform principiilor Feng Shui.

 

Profită de vederile de la ferestre

 

Una dintre ferestrele locuinţei tale tot trebuie să aibă o vedere frumoasă sau să fie un loc bun de unde să observi cerul înstelat. Amenajează-ţi aici un locşor confortabil de unde să priveşti afară şi să îţi limpezeşti gândurile din când în când.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI