Cum arata o casa de poveste?

01-10-2013 / Blog amenajari locuinte

Am discutat despre diferite personaje din poveşti, dar cum arată decorul general al unei poveşti şi cum îl facem să arate bine în locuinţa pe care o frecventăm zilnic?

 

Pereţi coloraţi

 

Ştim, picturile murale nu sunt pe gustul tuturor. Totuşi, acestea au farmecul lor şi le recomandăm în locul picturilor pe tapet sau al tablourilor „supraponderale”. Alegeţi cu grijă modelul pe care doriţi să îl creaţi – acesta poate fi geometrizat, abstractizat sau poate fi un peisaj anume, imaginea unei fotografii de familie stilizate sau imaginea artistului preferat. Totuşi, pentru că acest articol este dedicat unei „case de poveste”, vom recomanda desene cu motive vegetale sau florale în exclusivitate, cu detalii diversificate, asemănătoare celor din cărţile de poveşti pe care le aveam cu toţii în copilărie.

 

În plus, desenele murale pot fi oricând transformate într-un alt desen şi cu puţin talent, cu pensulele şi culorile corespunzătoare. Iar dacă acest plan nu este mulţumitor, peretele cu desenul poate fi răzuit şi revopsit sau acoperit cu o mare bibliotecă, cu o oglindă sau cu tapet.

 

Mobilier pentru pitici

 

Nu ne referim în mod necesar la mobilier special pentru copii sau pentru persoanele scunde, ci la personalizarea mobilierului. De exemplu, sculptarea în tăblia din lemn a patului a câtorva motive florale (poate chiar un pat cu influenţe de art nouveau), scaune cu spătare cu ornamente şi aşa mai departe.

 

Puteţi crea şi nişe pentru mobilier îngust, puteţi utiliza leagăne de interior şi puteţi extinde desenul mural, cu mici variaţiuni, în toate camerele. Oricum ar fi, culorile vii şi paturile ceva mai mici, cu aşternuturi cu modele complexe şi colorate vor reuşi destul de uşor să creeze atmosfera dorită.

 

Decoraţiuni cu haz

 

Culorile au o foarte mare importanţă – în funcţie de personajul cu care vă identificaţi, acestea pot varia de la nuanţe de verde, la cele de albastru, la pasteluri sau la culori calde. Însă, în cazul în care nu vă puteţi sau nu vă doriţi a vă opri la o singură poveste, este recomandat să amestecaţi puţin culorile şi să le folosiţi în variante cât mai intense. Roşul, verdele şi galbenul nu trebuie să lipsească.

 

În minimum una dintre camere trebuie să existe decoraţiuni cu trimitere astrală: o oglindă cu rama în formă de raze de soare, o lună fluorescentă lipită pe tavanul din camera copilului, pereţii din baie pictaţi în bleu şi accesorizaţi cu norişori, un curcubeu care să pornească dintr-un ghiveci şi să aibă la celălalt capăt un frigider... iar sugestiile pot continua.

 

Biblioteci pline de tâlc

 

Bibliotecile pot lua diferite forme şi pot diferi şi ca amploare. Totuşi, într-o casă a poveştilor, biblioteca ar trebui să domine livingul, iar dacă sunteţi un adevărat om al literelor veţi avea câteva rafturi rezervate cărţilor şi în fiecare dormitor. Nici raftul din bucătărie, destinat cărţilor de bucate, nu ar trebui să lipsească.

 

Unul dintre pereţi trebuie „placat” cu rafturi pline cu diferite colecţii de cărţi, ale diferitelor edituri – aspectul final trebuie să nu fie unul omogen şi monoton, cum ar fi dacă toate cărţile ar fi legate la fel. Lemnul, pentru că cel mai bine este ca rafturile să fie din lemn, ar fi bine să fie într-o culoare cât mai închisă – poate nucul ar fi cel mai indicat.

 

Sursa foto: houzz.com

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.