Cum amenajezi un bar acasa?

17-01-2014 / Blog amenajari locuinte

Sugestiile ce vor urma nu sunt numai pentru băutori, ci pentru oricine își dorește să își amenajeze un bar cu gust și să petreacă timp de calitate acasă. Dacă ești dintre acei oameni cărora le place să își primească invitații și prietenii cu fast, să servească întotdeauna băuturi alese și să dispună de o gamă largă de licori, e chiar mai bine!

 

Galeria de pahare

 

Uneori, este mai bine să nu lași sticlele la îndemână – mai ales dacă majoritatea (sau toate) au alcool și dacă ai copii sau primești în vizită frecvent prieteni sau rude care au copii. De altfel, este mai bine ca sticlele să stea depozitate pe categorii, fiecare soi de băutură în propria secțiune din dulap: licorile se păstrează mai bine în locuri răcoroase, uscate și ferite de lumină.

 

Pe rafturile care au rămas la vedere, înșiră seturile de pahare. Le poți așeza cu gura în sus, cu gura în jos, atârnate, suspendate, înclinate, răsturnate – oricum ți se pare ție că arată bine în spațiul de care dispui.

 

În funcție de spațiul disponibil, nu ar fi rău să ai și un minifrigider pe undeva prin apropiere: aici trebuie să ții berile și, de ce nu, paharele pentru bere.

 

Peretele-pivniță

 

Mai ales dacă băutura preferată este vinul, atunci această variantă este cea mai indicată pentru locuința ta: unul dintre pereții livingului sau beciului (dacă îl amenajezi ca pe o cameră de agrement) va trebui sacrificat.

 

Va trebui să construiești sau măcar să improvizezi un suport pentru sticle: cu cât este mai ordonat, cu atât va arăta mai bine. Important este să nu înțelegi ordinea ca modalitate de așezare la milimetru, ci să existe un anumit algoritm pentru asocierea fiecărui spațiu pentru diferite modele de sticlă și pentru diferite băuturi.

 

În apropierea peretelui va trebui să existe o comodă sau ca rafturile să includă o comodă micuță în care să ai instrumente pentru deschiderea sticlelor și alte accesorii: șervețele, clește pentru gheață, solniță, tirbușon, desfăcător de bere etc.

 

Lângă această piesă de mobilier va trebui să așezi minimum două dintre cele mai confortabile fotolii. Nu ar strica să ai pe undeva prin apropiere o narghilea – chiar dacă nu o vei folosi foarte des, va ajuta la crearea unei atmosfere casual.

 

BaR mascat

 

Dacă este ascuns, atunci cel mai probabil este să nu ai parte de toată lumina de care ai avea nevoie în mod normal. Așadar, este recomandat să instalezi un sistem propriu de iluminare în această cameră sau porțiune de cameră.

 

Minifrigiderul este în continuare o recomandare pertinentă: doar știi că unele băuturi se păstrează la rece, iar altele se servesc cu gheață.

 

Poți masca acest bar cu o ușă culisantă, cu o draperie sau cu un shoji (peretele acela subțire, pliabil, în stil japonez). 

 

Sursa foto: houzz.com 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.