TIOR

Cum amenajezi o camera de camin?

Gândul unei camere de cămin ne pot da fiori, cu toate neajunsurile ei, cu acel mobilier searbăd şi învechit, cu... Dar de ce să ne gândim la lucruri urâte? Dacă este amenajată corespunzător, camera de cămin poate fi chiar foarte confortabilă şi primitoare!

 

În primul rând, trebuie luat în calcul numărul chiriaşilor unei camere. Modul în care se va împărţi camera este determinat de numărul persoanelor care vor locui acolo, acesta reprezentând şi numărul paturilor prezente în încăpere, indiferent că acestea sunt paturi clasice sau paturi etajate. După acelaşi criteriu se va alege şi restul mobilierului: cu cât sunt mai mulţi locuitori, cu atât mobilierul trebuie să fie mai înalt şi mai îngust, astfel încât să rămână cât mai mult spaţiu liber.

 

În al doilea rând, trebuie stabilite câteva reguli de întreţinere a camerei. Împărţirea teritoriului şi a responsabilităţilor este foarte importantă, de aceea este recomandat ca fiecare locatar să aibă propriul spaţiu de depozitare şi, pe cât posibil, propriile ustensile necesare desfăşurării în parametri normali a activităţilor de peste zi (veselă proprie, electronice şi electrocasnice proprii, dulapuri cu sertare pentru obiectele personale etc).

 

Al treilea rând este reprezentat deeficientizarea şi înfrumuseţarea camerei, acest detaliu putând avea o semnificaţie majoră atât în atmosfera creată în cameră şi între relaţiile dintre locatarii ei, cât şi asupra psihicului fiecăruia. Practic, eficientizarea spaţiului şi estetizarea camerei duce la sporirea confortului.

 

Camerele de cămin sunt expresia rebeliunii, a tinereţii şi a distracţiilor nelimitate, dar toate aceste lucruri vin la pachet cu pierderea spaţiului personal şi cu intruziunea unor persoane relativ străine în viaţa ta. Pentru a rezolva aceste probleme, se pot folosi draperii sau paravane japoneze – soluţii nu prea costisitoare şi chiar chic, am putea spune.

 

De asemenea, se poate personaliza teritoriul fiecărui locatar al camerei de cămin prin vopsirea pereţilor (cu acordul administratorului, desigur), prin lipirea de autocolante, prin afişarea posterelor cu artiştii preferaţi sau mesaje motivaţionale.

 

Dacă mocheta şi jaluzelele nu sunt asigurate de cămin, cu siguranţă acestea nu pot lipsi. În ce priveşte mocheta, este recomandat să se folosească una cu perii cât mai scurţi, cât mai simplă şi care să acopere întreaga pardoseală. Nu uitaţi să ştergeţi parchetul înainte cu soluţii împotriva vizitatorilor cu mai multe picioare, pentru orice eventualitate.

 

În mod ideal, fiecare pat ar avea alături o priză şi o noptieră pe care va fi o veioză, astfel încât iluminarea să nu fie prea puternică şi să fie orientată doar în zona de lucru a fiecărei persoane care locuieşte în camera de cămin.

 

De asemenea, este recomandat ca mobilierul să fie similar, dacă nu chiar identic: deşi tinerii doresc să îşi lase amprenta pe orice obiect posibil, este important echilibrul estetic al camerei. Acest lucru este uşor de realizat la nivel cromatic, dar este recomandat ca niciunul dintre locatari să nu introducă în cameră mobilier ostentativ.

 

Traiul la cămin pune la încercare caracterul individual, dar va ajuta la îmbunătăţirea abilităţilor sociale. Lucrul în echipă, asumarea responsabilităţilor, identificarea problemelor şi căutarea soluţiilor sunt etape importante în maturizarea şi conturarea personalităţii. Un exerciţiu bun în această direcţie este adoptarea unei plante şi îngrijirea acesteia în grup – în plus, plantele de interior sunt recomandate în orice încăpere, având un rol important în purificarea aerului, dar şi în aspectul camerei.

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI