TIOR

Cum amenajam locuinta in stil vintage?

Moda este ciclică, iar acest fapt este cunoscut prea bine de către pasionații de home design. Nimic nu se demodează, totul se reinventează în amenajarea locuințelor. În cele ce urmează, îți oferim o doză de inspirație pentru un mobilier în stil vintage.


Câte încap într-o valiză?


Elementele de design retro se pot adapta cu ușurință unui decor modern. Spunem acest lucru având în vedere că se urmărește o reinventare a trecutului. Ce e vechi devine nou și modern. Se aduc îmbunătățiri vechilor piese de mobilier sau sunt create altele după forma și asemănarea lor. Spiritul, însă, se păstrează. Ca în cazul biroului, bibliotecii sau dulapului care imită o aranjare perfectă a unor valize. Lemnul de stejar și pielea folosită în conceperea mobilierului creează un aer vintage, de neegalat. Dacă te caracterizează spiritul de aventură și călătoriile, îndrăznește cu astfel de elemente unice de home design, alături de un fotoliu sau canapea din piele închisă la culoare. Și mai avem un sfat: accesorizează totul cu o hartă în culori pământii sau chiar un glob pământesc.


Candelabrul – marca stilului vintage


Iluminatul interior, dacă ne referim la cel de inspirație retro, oferă un aspect remarcabil căminului, în special livingului. Pentru procesul de amenajare a locuinței tale, te-ai gândit să încerci o întoarcere în timp, culminată cu alegerea unui candelabru? Este minunat cum acesta va atrage atenția fiecărei persoane care va trece pragul încăperii. Există diferite opțiuni, în funcție de forma, modelul și materialul din care este conceput. Fie că este din cristal, are formă de lumănare sau clopot, urmărește să se încadreze perfect stilului locuinței tale. Nu sunt de trecut cu vederea nici candelabrele din materiale naturale, precum scoici, corali sau coarne de cerb.


Bucătărie retro pentru cei nostalgici


Să ne întoarcem în timp, căci ne cuprinde nostalgia perioadei anilor '50 cu ale ei finisaje metalice, contraste puternice de culori. Să nu uităm de aparatele electrocasnice în nuanțe pastelate. Cum să îți înveselești bucătăria? Abordează moda vintage în amenajarea ei. Nu uita să adaugi sarea și piperul. Recipientele pentru depozitarea prăjiturelelor, a cafelei sau a zahărului sunt foarte utile. În plus aduc o plăcută notă vintage bucătăriei. Vesel cu vesela, pentru că farfuriile roz, alb și bleu vor înveseli, inevitabil încăperea.


Relaxare pe verandă


Flori, dungi sau buline. Nuanțe pastel. Mobilier alb. Ați recunoscut perioada în care o astfel de amenajare a verandei era la moda? Ar putea fi un cadru perfect dintr-un film american, la fel de bine cum ar putea fi imaginea de care să te bucuri chiar la tine acasă. Vestea bună este că încă se poartă retro. În funcție de spațiul disponibil, îți poți adapta balconul, locul din fața casei sau orice altă suprafață adiacentă acesteia. Va fi colțul tău de relaxare de inspirație vintage.


Sursa foto: freshome.com, dazzupe.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI