TIOR

Cum alegi scaunele pentru dining?

Diningul trebuie să fie o cameră sau o zonă din locuinţa ta unde să poţi lua masa şi să te simţi confortabil. Scaunele sunt la fel de importante ca masa din dining – oricum alegerea scaunelor depinde de masa pe care vrei să o aşezi în dining.

 

Importante sunt şi restul pieselor de mobilier (dulapuri, comode, rafturi etc), însă de data aceasta vom discuta despre scaunele din dining. Până când vom refeni la celelalte detalii despre amenajarea diningului, te invităm să vizitezi acest articol, în cazul în care te preocupă subiectul.

 

Mix de scaune

 

Există un articol anterior despre mixul de scaune din dining: s-ar putea să fie mai bine să alegi câte un model de scaun pentru fiecare membru al familiei, în cazul în care întreaga locuinţă este perfect echilibrată şi nu există prea multe mărci ale individului sau dacă, pur şi simplu, vă plac lucrurile personalizate.

 

Indiferent că vrei sau nu să mixezi modelele de scaune din dining sau că vrei să asortezi scaunele între ele şi cu orice altă piesă din zona diningului, atunci când alegi scaunele va trebui să ţii cont de anumiţi parametri.

 

Confortul, înainte de toate

 

Asigură-te că scaunele pentru care vrei să optezi sunt încăpătoare pentru fiecare membru al familiei, că pot fi accesorizate aşa încât copiii să aibă acces la masă şi să aibă şi o poziţie corectă, că stai bine şi că poţi păstra o poziţie corectă a spatelui şezând pe ele.

 

Modelul potrivit de scaune

 

Analizează stilurile elementelor deja existente în dining şi în zonele apropiate acestuia şi, în funcţie de acestea, alege modelele potrivite pentru scaunele din dining, până la cel mai mic detaliu: imprimeurile tapiseriei, garnitura aceea de ţinte sau orice alt element decorativ au acestea.

 

Dimensiunile potrivite

 

Prin "dimensiunile potrivite" înţelegem şi înălţimea potrivită şi trebuie să îţi amintim că am discutat chiar de curând despre felul în care să alegi înălţimea potrivită pentru mobilierul din jurul casei. Apoi, trebuie să iei în calcul şi lăţimea şi lungimea fiecărui scaun, raportându-te, în primul rând, la dimensiunile mesei, în al doilea rând, la siluetele celor care vor ocupa în mod obişnuit aceste scaune şi, în al treilea rând, la numărul scaunelor în raport cu modelul lor (cât de masive sunt), dimensiunile lor şi dimensiunile mesei.

 

Tapiseria interesantă

 

Contează foarte mult tipul de tapiserie pe care îl alegi, mai ales dacă nu vrei să îmbraci scaunele acestea în huse după chipul şi asemănarea lor. Ar fi bine dacă tapiseria scaunelor s-ar asorta cu fotoliile din apropiere, cu pernuţele decorative, cu perdeaua sau, măcar, cu mocheta sau covorul din zona de dining.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

903.71 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI