TIOR

Cum alegi proiectele din gospodarie?

Care sunt lucrurile de făcut în jurul casei? Cum alegi proiectele de realizat în gospodărie? Este important să ştii care îţi sunt priorităţile ca să ştii de unde începi şi cât de multe poţi dezvolta. Pe lângă proiecte handmade pe care le poţi face în orice zi în care ai câteva ore libere, se poate să vrei să repari sau să împrospătezi diferite părţi sau obiecte din locuinţa ta.

 

Determină starea lucrurilor.

 

Uită-te bine de jur împrejur, analizează-ţi locuinţa cu un ochi critic şi vezi ce anume trebuie schimbat, ce trebuie reparat, ce trebuie îmbunătăţit şi unde este nevoie de o împrospătare. Apoi fă diferenţa dintre ce trebuie făcut şi ce ţi-ar plăcea să faci, pentru a determina care sunt priorităţile adevărate.

 

Următorul pas este să te întrebi dacă ai abilităţile, sculele, instrumentele şi materialele necesare pentru a-ţi duce la cap misiunea sau dacă este nevoie de contractarea unui specialist şi pregătirea obiectelor şi materialelor necesare.

 

Determină resursele de orice fel.

 

Înainte de a trece la treabă, stabileşte cu atenţie, cât timp ai la dispoziţie pentru modificările de orice fel necesare în locuinţa ta, câtă energie ai şi, mai ales, care sunt fondurile pe care le poţi aloca proiecta lucrărilor de decorare, de reamenajare sau de reparaţie pe care vrei să le desfăşori.

 

Realizează un plan de bătaie.

 

După ce ai stabilit care îţi sunt resursele, trebuie să pui la cale un plan de bătaie. Trebuie să te gândeşti la ce este de făcut în fiecare cameră şi cum se realizează acest lucru. Există două variante de abordare a lucrărilor întreprinse acasă: ori mergi dintr-o cameră în alta, ori pleci de acasă (stai la rude, la prieteni sau cu chirie în timpul lucrările) şi laşi lucrătorii să îşi facă treaba, să îţi ia cu asalt locuinţa. Pentru a alege una dintre aceste două variante, ar trebui să ştii foarte clar care este nivelul bugetului, ce stil vrei să abordezi şi care este gradul de energie şi intervalul de timp disponibile.

 

De asemenea, ar trebui să ştii că, deşi probabil tentaţia cea mai mare presupune să începi întâi lucrările (indiferent de tipul lor) în zonele comune ale casei, recomandarea generală este să începi prin a transforma dormitorul în cea mai confortabilă cameră cu putinţă, mai ales dacă rămâi acasă în timpul lucrărilor. Este important să te odihneşti bine atunci când şi corpul, şi mintea îţi sunt supuse vreunui soi de stres. 

 

Mai multe despre amenajările interioare şi paşii pe care trebuie să îi urmezi poţi citi aici

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI