TIOR

Cum alegi masuta de cafea pentru afara?

Când alegi mobilierul pentru exterior trebuie să îl analizezi la fel de atent ca atunci când alegi mobilierul pentru interiorul locuinţei tale. Măsuţa de cafea este o piesă importantă de mobilier ce nu poate lipsi atunci când amenajezi un loc de relaxare sau un loc pentru servirea gustărilor pe terasă, pe verandă sau în grădină. Cum alegi măsuţa de cafea ideală pentru afară?

 

În funcţie de material

 

Materialele din care sunt făcute măsuţele de cafea sunt dintre cele mai diferite, iar acesta este un lucru foarte bun, căci astfel ai mai multe opţiuni din care să alegi măsuţa perfectă.

 

Dacă amenajezi un spaţiu exterior îngust, atunci s-ar putea să îţi doreşti o măsuţă cu picioare din metal şi cu blat din sticlă, ce va ocupa mai puţin spaţiu (din punct de vedere estetic) sau o măsuţă care are şi spaţii de depozitare dedesuptul ei.

 

Într-un spaţiu vast, alegerea măsuţei de cafea va depinde de alţi factori, cum sunt vegetaţia, suprafaţa pe care va fi aşezată măsuţa şi restul elementelor de cafea.

 

În funcţie de dimensiuni

 

Sigur că dimensiunile unei piese de mobilier sunt importante, chiar şi atunci când amenajezi un spaţiu exterior.

 

Dimensiunile şi forma măsuţei de cafea vor fi alese în funcţie de spaţiul disponibil pentru crearea unei zone de relaxare, dar şi formatul locurilor de şezut şi forma pe care vrei să o dai zonei pe care o amenajezi: dacă vei aşeza scaunele sau fotoliile în formă de cerc sau semicerc, atunci şi măsuţa va trebui să aibă o formă rotundă sau ovală, iar dacă îţi doreşti să ai canapele şi să le aşezi una în faţa celeilalte, ideal ar fi ca măsuţa să fie pătrată sau dreptunghiulară, în funcţie de lungimea canapelelor.

 

În funcţie de model

 

Modelul propriu-zis al măsuţei de cafea îl vei alege, bineînţeles, în funcţie de celelalte elemente de decor din spaţiul pe care îl amenajezi. Dacă scaunele sau canapelele sunt din nuiele împletite şi tratate, atunci şi măsuţa ar trebui să aibă un aspect asemănător, de exemplu. Aşadar, întotdeauna vei alege modelul măsuţei în funcţie de restul mobilierului de exterior.

 

De asemenea, ar fi bine să iei în considerare şi crearea unei măsuţe de cafea, nu numai cumpărarea uneia gata făcute. Măsuţele de cafea lucrate manual le poţi realiza din paleţi, din roţi din cauciuc sau din bidoane ( bidoane goale, lipite împreună, cu un blat deasupra şi unul dedesupt, pentru stabilitate şi îmbrăcate în diferite materiale, în funcţie de aspectul final pe care ai vrea să îl aibă).

 

Mai multe materiale despre amenajările exterioare aici, iar aici vei găsi articole despre amenjarea grădinii.

 

Sursa foto: urbanhomez.com, homedit.com, carsmach.com, fsrtarragona.net, bobvila.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI