TIOR

Cum alegi inaltimea mobilierului?

Într-o locuinţă, este foarte important să ai mobilierul la înălţimea potrivită celor care populează casa respectivă. Uneori, poate fi dificil să alegi mobilierul potrivit, însă nu şi dacă te ghidezi după criteriile potrivite. Diferitele elemente de amenajări interioare le vei alege în funcţie de alte piese de mobilier, dar şi în funcţie de stilul de amenajări interioare pentru care ai optat şi de înălţimea medie a membrilor familiei.

 

Pentru care piese de mobilier şi accesorii trebuie să faci măsurătorile pe înălţime? Noi avem o mică listă pe care o vom împărtăşi cu tine.

 

Blaturile din bucătărie

 

Atât blaturile dulapurilor care nu sunt suspendate, cât şi blatul insulei funcţionale trebuie adaptate la înălţimea bucătarului principal. Dacă sunteţi doi bucătari sau două persoane care folosesc aceste suprafeţe de lucru, atunci încercaţi să găsiţi înălţimea potrivită pentru ambele persoane sau caută un scăunel cu trepte care să vă ajute să puteţi lucra la aceeaşi înălţime.

 

Hota

 

Hota va trebui să fie poziţionată destul de jos încât să poate atrage aburii şi mirosurile, dar şi destul de sus încât să nu te loveşti de ea, să nu sară stropi de mâncare şi să nu îţi ia din spaţiul de acţiune. Măsoară totul cu atenţie şi apoi instalează hota.

 

Mesele din casă

 

Toate mesele din casă trebuie alese după înălţimea scaunelor sau fotoliilor pe care le vei aşeza în jurul lor, mai ales dacă vei opta pentru mese înalte la care nu se potrivesc decât scaune din cele înalte, de bar. Dacă ai şi copii în casă, va trebui să te gândeşti de două ori înainte de a alege înălţimea mesei şi scaunele.

 

Măsuţa de cafea din living

 

Ai crede că amenajezi tot livingul şi apoi alegi şi o măsuţă de cafea, indiferent de dimensiuni, numai după gustul tău şi ce ţi se pare că se mai potriveşte în living. A se nota că poţi avea o măsuţă de cafea în living, dar şi câte una în fiecare dormitor. Înălţimea măsuţei de cafea va trebui să fie raportată la piesa de mobilier pe care vei sta atunci când vei folosi măsuţa: trebuie să stai în şezut, cu spatele drept, şi să nu te întinzi prea mult sau să te apleci prea mult pentru a lua ceva sau a lăsa ceva pe masă.

 

Rafturile... de oriunde

 

Rafturile, în special cele din spaţiul de lucru (birou) şi cele din bucătărie, dar şi cele din baie şi dormitoare, trebuie aşezate în aşa fel încât să poţi ajunge la obiectele pe care le aşezi pe ele şi de jos sau, dacă le vei foarte înalte, acolo trebuie să nu fie lucruri pe care le foloseşti des şi trebuie să ai tot timpul o scăriţă la îndemână. Apoi, va trebui să ai grijă să nu fie aşezate prea jos, ca să nu te loveşti de ele atunci când te apleci peste birou sau peste masă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI