TIOR

Cum alegi culoarea potrivita pentru exterior?

Dacă vrei ca micul tău cămin să se diferenţieze cumva de restul imobilelor din cartier, există trei variante: un câine foarte bine dresat, un arbore impunător sau o culoare puternică. Despre primele două variante nu avem mai multe de spus: este evident că o curte bine păzită de un prieten necuvântător bine educat va impresiona, la fel cum este evident că arborele acela ar deveni un reper spaţial, la fel ca proprietatea în sine.

 

Prin urmare, rămâne un singur aspect de discutat: culoarea casei tale pe exterior. Unele cartiere rezidenţiale, în special cele noi, sunt destul de stricte în ceea ce priveşte aspectul exterior al caselor, însă dacă îţi construieşti singur casa sau locuieşti într-o zonă permisivă, ia în calcul colorarea pereţilor casei tale şi pe exterior.

 

Lasă-te inspirat de arhitectura casei.

 

În funcţie de stilul arhitectural al locuinţei tale, există posibilitatea ca unele culori să se potrivească la perfecţie, iar altele să fie total nepotrivite. Nu te încrunta, nu te supăra, ci gândeşte-te la care dintre nuanţele care îţi plac ţie s-ar potrivi exteriorului casei tale.

 

De exemplu, o casă în stil minimalist (care arată ca atare şi pe dinafară) ar arăta mai bine dacă ar fi portocalie (chiar şi un portocaliu pastelat) decât dacă ar fi cărămizie, violet sau verde crud. Până la urmă, este o problemă de nuanţă, nu neapărat de culoare.

 

Gândeşte în perspectivă.

 

Aşa cum te sfătuiam şi în articolul despre alegerea gardului, este bine să îţi creezi o perspectivă. Îmbracă-te frumos şi ieşi din casă. Uită-te în sus la ea. Întinde-te pe iarbă şi priveşte-o. Apoi, ieşi din curte şi priveşte-o din nou, din cât mai multe unghiuri. Traversează şi priveşte-o din nou. Aşa. Acum spune: ce culoare se potriveşte casei tale?

 

Gândirea în perspectivă este un pas important în decorarea casei – atât când este vorba despre decorarea exteriorului, cât şi când este vorba despre amenajări interioare.

 

Şi, bineînţeles, nu uita de uşa de la intrare.

 

Bineînţeles că nu poţi uita de uşa de la intrare! Este necesar să te gândeşti şi la stilul acesteia şi la culoarea acesteia. Şi, desigur, trebuie să alegi întâi stilul, culoarea şi ornamentele pentru pereţii exteriori ai casei şi abia apoi culoarea, stilul şi eventualele ornamente pentru uşa de la intrare.

 

După cum vei vedea în următorul articol, uşa de la intrare poate fi zugrăvită în orice culoare: în nonculori, în culori neutre sau în culori propriu-zise, cu nuanţele lor. Totuşi, trebuie să te gândeşti continuu la unitatea estetică a locuinţei tale.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI