TIOR

Cum alegem usile potrivite pentru interior

Componente importane ale casei sunt ușile de înterior. Acestea sunt utile locuinței, dar au și un rol estetic. Prima dată când musafirii pășesc pragul casei, obervă ușile. Astăzi vă propunem câteva modele de uși care se potrivesc pentru amenajarea locuinței.

Caracteristici

Trebuie să luați în calcul câteva caracteristici în momentul în care doriți să alegeți ușile potrivite pentru locuință.  În primul rând, trebuie să țineți cont de câte camere aveți și de designul din întreaga locuință. Aspectul ușilor trebuie să respecte stilul din toată casa. Apoi trebuie să țineți cont de materialul din care sunt confecționate ușile: din lemn, din lemn stratificat, cu folie PVC, uși din sticlă, uși culisante sau chiar rabatabile. Durabilitatea ușilor este o caracteristică de luat în calcul, deoarece acestea sunt alese pentru un termen mai lung. Contează și izolarea termică, dar și izolarea acustică. Nu în ultimul rând, costul este o altă carcteristică de luat în calcul în funcție de bugetul fiecăruia. Țineți cont și de gradul de umiditate din încăperi, mai ales din baie și de cantitatea de lumină care pătrunde în camere.

Cuoare și design

Magazinele pun la dispoziție diferite modele și culori. Astfel, trebuie să vă alocați timp pentru a alege ușile potrivite pentu locuință. Alegeți mai întâi culoarea preferată. Puteți alege o ușă din lemn masiv, astfel nuanțele lemnului sunt diferite în funcție de preferințe. Dacă în locuință predomină stilul rustic, ușile din lemn sunt cele mai potrivite. Albul se potrivește foarte bine pentru locuințe mai ales că această nonculoare creează impresia de mai mult spațiu. Dacă lumina nu pătrunde în locuință, iar casa este mai intunecată, ușile din sticlă sunt o idee bună. Aceste uși lasă lumina să pătrundă pe tot timpul zilei.

Clasic

Vă puteți face ușile după bunul plac pe comandă. Alege un model favorit, cu oglindă saucu cu geam. Indiferent de design, tot ușile clasice sunt cele mai potrivite și cele mai rezistente. Acestea se potrivesc oricărei încăperi. Alegeți pentru fiecare încăpere baie, bucătărie, dormitoare, cămară ușile în funcție de dimensiuni.

Întreținerea ușilor

Curățarea ușilor nu este deloc complicată. Acest lucru se face în funcție de materialul din care este confecționată ușa. Ușile din lemn se curăță foarte ușor cu ajutorul soluțiilor care se găsesc în comerț. Apa nu este indicată pentru curățarea ușilor, la fel și soluțiile pe bază de clor sau soluțiile abrazive. Detergentul de vase nu este indicat, nici carpele abrazive sau periile aspre.

Pentru mai multe idei intrați în secțiunea Amenajări locuințe.

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI