TIOR

Cum adaptezi stilul minimalist personalitatii tale?

Stilul minimalist înseamnă amenajarea locuinţei cu obiecte cât mai simple ca design şi cu puţine culori. Când acest lucru intră în contradicţie cu personalitatea ta... trebuie să faci ceva în această privinţă. Ce poţi face decât să combini aerul simplu şi sobru cu personalitatea ta şi să obţii un decor plăcut, relaxant şi echilibrat? Uite câteva lucruri pe care le poţi lua în considerare dacă îţi doreşti o locuinţă minimalistă, dar personalizată.

 

Doze mici de culoare

 

Vei observa în imaginile din galeria foto că adesea domină nonculorile şi culorile neutre în camerele amenajate în stil minimalist. Totuşi, există ici, colo, câte o pată de culoare... sau mai multe elemente colorate cu aceeaşi culoare (exact acelaşi ton, exact aceeaşi nuanţă). Alege-ţi o culoare în care să te regăseşti şi apoi caută obiecte de mobilier sau decoraţiuni care să aibă întocmai culoarea dorită.

 

Decoraţiuni cu pereche şi sublimarea altor detalii

 

Sigur că vei avea nevoie de câteva decoraţiuni – altfel ai avea impresia că te afli în vreun soi de clinică. Acasă este nevoie de decoraţiuni, iar pentru a menţine ideea de echilibru a stilului minimalist este recomandat ca acestea să se găsească în dublu exemplar.

 

Desigur, dacă adaugi decoraţiuni, este adesea necesar să renunţi la altceva. Prin urmare sublimarea mânerelor mobilierului, de exemplu, ar putea deveni necesar contrabalansării estetice. Aşadar, alege dulapuri cu alte sisteme de deschidere în afară de mânere (cu uşi culisante sau cu deschidere prin apăsarea).

 

Piese de artă de efect

 

Arta contemporană are adesea un impact foarte puternic asupra privitorului. Prin urmare, ar putea impune ca restul camerei să fie amenajat într-un stil cât mai simplu, cât mai lipsit de artificii, culori şi ornamente: în stil minimalist.

 

Altceva în afară de alb

 

Personalitatea într-un spaţiu minimalist poate fi afirmată şi numai cu ajutorul culorilor: alege mobilier cu un design simplu, limitează ornamentele din cameră şi alege, în locul unui var alb un var cu o culoare pastelată; oricât de deschisă ar fi, va oferi încăperii o altă atmosferă decât nişte pereţi albi şi o canapea crem aşezată pe un parchet alb. Caută pastelurile potrivite locuinţei tale şi încearcă-le!

 

Mai puţine tonuri cromatice

 

Sigur, am notat mai sus că poţi alege câte o pată de culoare pentru fiecare cameră sau câte o piesă de artă îndrăzneaţă, însă, în afara acestor elemente, este recomandat să te limitezi la cât mai puţine tonuri de culoare.

 

Tonurile neutre (bej, crem, ecru, nuanţe de maro etc) şi nonculorile (alb, negru, gri) sunt cele mai folosite culori atunci când se amenajează un spaţiu în stil minimalist, dar chiar şi atunci va trebui să te limitezi la maximum 3 nuanţe. Acest lucru nu exclude petele de culoare despre care îţi pomeneam mai sus.

 

Citeşte aici mai multe despre amenajările interioare în stil minimalist.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI