TIOR

Culori puternice si efecte pe masura

Amenajările interioare clasice le poate proiecta oricine. Pentru combinaţii inedite de contururi ori de culori este, însă, nevoie de puţin curaj. Nu uitaţi că albastrul se înscrie în rândul tendinţelor acestui an.

 

Albastrul este o culoare foarte frumoasă, dar este de multe ori evitată în designul de interior din cauza puternicului efect optic creat. Dacă vă place albastrul, îl puteţi alege cu încredere, mai ales că există atâtea nuanţe posibile pentru fiecare culoare primară.

 

Living cu accente de azur

 

Fie că vopsiţi unul dintre pereţi într-un albastru intens (electric sau azur), fie că alegeţi o canapea într-o nuanţă puternică, va trebui să aliniaţi toate celelalte alegeri în funcţie de aceste decizii.

 

În primul rând, va trebui să apelaţi la o culoare complementară (nuanţe de portocaliu sau de roşu) pentru a echilibra balanţa cromatică.

 

În al doilea rând, este recomandat ca pentru restul decorului să optaţi pentru culori neutre şi cât mai deschise – livingul trebuie să fie un spaţiu deschis, aerisit, care să dea impresia de spaţiu, indiferent de dimensiunile reale.

 

Mobilier rupt din cer

Cele mai frumoase nuanţe de albastru sunt în paleta de culori care se perindă în bolta cerească de-a lungul zilei şi de-a lungul zilelor... Cu o bucăţică din nuanţele cerului puteţi să vă amenajaţi una dintre cele mai frumoase, elegante, creative camere. Trebuie doar să vă alegeţi nuanţa preferată şi piesa de mobilier care să o reprezinte.

Producătorii fabrică şi mobilier la comandă, în anumite nuanţe dorite de client, iar dacă acest lucru nu vă mulţumeşte vor exista mereu vopseluri, materiale pentru huse şi autocolante, încât să vă puteţi personaliza mobilierul cu nuanţa pe care o doriţi.

 

Dormitor pentru visători

 

În dormitor puteţi alege să ornaţi unul dintre pereţi cu tapet albastru, îl puteţi vopsi albastru sau puteţi alege un dulap... albastru. Dacă această culoare va fi aleasă pentru dulap, indiferent de nuanţa sa, acesta trebuie să fie cât mai îngust şi sub nicio formă să nu acopere un perete întreg, deoarece acest lucru ar da impresia optică de micşorare a camerei.

 

Puteţi să zugrăviţi tavanul în albastru şi să lăsaţi pereţii albi sau puteţi alege orice altă culoare pentru pereţi, dar să renunţaţi la sugestia tavanului colorat şi să decoraţi camera cu un desen mural care să îmbine mai multe nuanţe ale culorii dumneavoastră preferate.

 

Camera juniorului navigator

 

Mai ales dacă aveţi un urmaş de sex masculin, dar fără ca aceasta să fie o regulă de nestrămutat, puteţi decora camera copilului cu nuanţe de albastru, completate de nuanţe de galben sau portocaliu, dar şi de culori neutre. Este recomandat ca, dacă alegeţi o culoare puternică pentru camera copilului, să îi daţi şi o temă acestei încăperi: călătorii, geografie, astronomie etc.

 

De asemenea, trebuie să găsiţi o anumită pondere pentru fiecare culoare: ori alegeţi numai mobilierul albastru, ori numai zugrăveala, ori numai accesoriile (perdele, mochetă, cuvertură, ceas, veioză etc).

 

Baie şi bucătărie asortate

 

Deşi recomandările generale pentru aceste două încăperi nu se sincronizează cu următoarele sugestii, puteţi să alegeţi faianţă asortată pentru baie şi bucătărie, în nuanţe de albastru ori poate chiar bleumarin. De asemenea, puteţi alege mobilierul (dulapuri, rafturi, etajere) în aceeaşi nuanţă, însă va trebui ca apoi să vă orientaţi către robinete argintii ori din bronz şi către zugrăveală şi accesorii albe ori într-o culoare neutră cât mai deschisă. Combinaţiile cu galben sunt, de asemenea, încurajate.

 

Surse foto: freshome.com, houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI