TIOR

Culori pentru tocuri

Pereţii au o culoare, tavanul are o culoare, podelele au o culoare, iar tocurile... Tocurile ce culoare au? Cum alegi culorile pentru tocuri când îţi amenajezi locuinţa? Vrei să le pui în evidenţă sau nu? Vor fi din materiale diferite sau nu? Merită o atenţie deosebită sau nu? Despre aceste lucruri vom discuta astăzi, căci, în opinia noastră, fiecare detaliu din locuinţa ta merită un pic de timp şi o analiză cât de superficială pentru a stabili măcar dacă vrei să îi acorzi o atenţie deosebită sau doar îl vei decora ca să fie decorat.

 

Totul alb sau numai tocuri albe

 

Tocurile albe sunt cel mai adesea utilizate în decorarea interiorului unei locuinţe, căci acestea se potrivesc foarte bine cu orice culoare (aşadar, poţi colora pereţii şi tavanul oricum îţi doreşti) şi ajută la crearea impresiei că interioarele sunt mai spaţioase decât par. În plus, albul este uşor de acoperit cu vopsea ori, dacă este cazul unui obiect alb, e uşor de înlocuit cu unul nou.

 

De asemenea, tocurile albe arată foarte bine în camerele unde pereţii şi/sau tavanul sunt coloraţi în nuanţe oricât de intense, accentele albe punând mai bine în valoare nuanţele folosite la colorarea camerei respective.

 

Margini neutre

 

Foarte multe locuinţe sunt amenajate în mod predominant în culori neutre, pentru că astfel este mai uşor de evitat aglomerarea estetică a încăperilor şi este mai facilă asortarea diferitelor elemente de decor. Adesea, pereţii vor fi albi, iar mobilierul va avea culori neutre. Pentru un aspect mai bine conturat şi care să dea impresia de lucru finisat, este recomandat ca şi detaliile să aibă diferite culori, iar într-un decor neutru, tocurile trebuie să se potrivească din punct de vedere cromatic.

 

Margini din lemn

 

Tocurile din lemn, indiferent că este vorba despre cele de la geamuri sau despre acele detalii lucrate în lemn pentru a proteja muchiile pereţilor, oferă încăperilor unde sunt utilizate un aspect sobru şi elegant, dar şi o anumită căldură şi impresia unui spaţiu confortabil şi primitor.

 

Margini colorate

 

Pentru cei care se cred aventurieri şi cărora le plac spaţiile colorate, nu este o idee deloc rea a alege şi tocurile cu diferite culori, indiferent că este vorba despre tocurile propriu-zise sau despre vopsirea contururilor ferestrelor şi uşilor.

 

Contururi negre

 

Alegerea unor tocuri negre sau vopsirea tocurilor şi a diferitelor elemente de decor cu negru este adesea motivată de dorinţa de a oferi stabilitate spaţiului decorat sau de a crea un spaţiu uşor elegant. Despre vopsirea tocurilor în negru şi efectele estetice ale acestei alegeri de design poţi citi mai multe aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI