TIOR

Culori pentru timizi

Casele colorate pot fi foarte frumoase, dar îţi trebuie niţică îndrăzneală pentru a-ţi colora în nuanţe intense locuinţa. Iar când eşti un timid... sau când nu eşti singurul locuitor, iar ceilalţi din casă nu vor culori puternice, trebuie să iei în considerare şi alte variante. Cum îţi condimentezi locuinţa dacă nu eşti o persoană foarte deschisă către culorile intense?

 

Amestec de nuanţe neutre

 

Nu trebuie să alegi culori puternice pentru a oferi locuinţei tale un aspect dinamic, ci doar o singură culoare, fie ea şi neutră, iar apoi să te joci cu nuanţele acesteia. De exemplu, priveşte prima imagine din galeria foto: acolo vei vedea că cineva s-a jucat cu diferite variante ale maroului – nuanţe foarte deschise, nuanţe foarte închise, nuanţe aproape cenuşii.

 

Pentru ca diferenţele de nuanţe să fie mai bine puse în valoare, s-a adăugat şi câte un strop de alb ici, colo, şi s-a optat pentru obiecte unicolore.

 

Obiecte cu aspect metalic

 

Culoarea aurului, a argintului, a cromului şi aşa mai departe nu apar de obicei în paletele cromatice, însă în amenajarea locuinţei tale poţi alege cu încredere elemente care să fie sau să pară din aur, din bronz sau din alamă (sau alt metal cu inflexiuni calde). Acestea vor ajuta la a orienta celelalte culori din cameră către o anumită paletă cromatică, oricât de şterse sau intense ar fi culorile prezente în această încăpere.

 

Nuanţe reci şi multe culori neutre

 

Adesea, bleumarinul este văzut ca fiind o culoare neutră, deşi este un derivat al culorii primare albastru. Obiectele colorate simplu într-o nuanţă de bleumarin pot oferi un aer elegant încăperii pe care o poţi accesoriza apoi cu orice îţi doreşti: accesorii albe, metalice sau colorate (în culori pastelate sau chiar şi nuanţe care sar în ochi).

 

Flori, perne decorative şi sticlă

 

Culorile le poţi recupera din orice. Dacă majoritatea celor care locuiesc în casa pe care o amenajezi îşi doreşte un decor simplu, neutru, atunci fă-le acest hatâr celor dragi. Tu îţi vei putea hrăni pofta de culoare cu mici decoraţiuni pe care le poţi schimba sau muta periodic: plante naturale (flori în vaze sau plante de ghiveci), pernuţe decorative (ale căror huse le poţi schimba oricând) sau ornamente colorate.

 

Imprimeuri de tot soiul

 

Imprimeurile aduc întotdeauna un plus de energie camerei unde sunt afişate, chiar şi dacă sunt realizate din alb şi bej, negru şi crem sau alte culori, oricât de cuminţi ar fi acestea. Poţi amenaja o locuinţă zugrăvită numai în culori neutre şi nonculori, fără a crea un decor monoton. Imaginile din galeria foto îţi vor demonstra acest lucru.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI