TIOR

Culori... pe dinafara

Dacă ţi-ai cumpărat o locuinţă într-un ansamblu rezidenţial, probabil că nu îi vei colora exteriorul; dar dacă ai o casă numai a ta, care să nu fie construită la set, poate vei dori ca şi pereţii exteriori să fie personalizaţi şi să aibă diferite culori. Înainte să alegi culorile folosite, va trebui să acorzi niţică atenţie unor „detalii” – despre acestea vom discuta astăzi.

 

Un aspect mai plăcut, valoare crescută

 

Scopul schimbării aspectului locuinţei tale va fi, de fiecare dată, creşterea valorii spaţiului unde trăieşti. Acest lucru este cu atât mai important dacă îţi doreşti să vinzi proprietatea respectivă, însă nu devine un lucru invalid când casa este folosită ca locuinţă personală: cu siguranţă şi tu îţi doreşti să locuieşti într-o casă cât mai frumoasă, cât mai eficientă energic şi cu o valoare sporită.

 

În acord cu elementele neschimbate

 

Când alegi culoarea pe care o vei folosi pentru zugrăvirea locuinţei, va trebui să priveşti în jurul tău şi să iei în considerare elementele al căror aspect nu se va schimba: garduri, sculpturi, elemente din grădină, copaci şi aşa mai departe. De asemenea, este recomandat să încerci ca nuanţele folosite pentru colorarea casei tale să arate bine pe lângă culorile caselor vecinilor tăi, chiar şi atunci când alegi culori contrastante. Important este ca şi imaginea de ansamblu a cartierului unde trăieşti să fie la fel de plăcută ca imaginea proprietăţii tale.

 

Arhitectură şi stil

 

Bineînţeles, culorile pe care le alegi pentru exteriorul locuinţei tale trebuie să fie potrivite stilului arhitectural în care este construită casa. În acest sens, sperăm că imaginile din galeria foto te vor putea ajuta.

 

O culoare sau mai multe?

 

Ia în considerare folosirea mai multor culori pentru zugrăvirea exteriorului locuinţei tale, indiferent că sunt nuanţe ale unor culori diferite sau numai nuanţe diferite ale aceleiaşi culori. Din nou, galeria foto de mai sus ar trebui să te poată ajuta în luarea acestei decizii.

 

Perspectivă

 

Ideal ar fi să consulţi un specialist cu privire la alegerea culorilor pentru locuinţa ta. Înainte să îţi zugrăveşti locuinţa, trebuie să te asiguri că va arăta bine în zona unde este construită şi că este în acord cu celelalte construcţii din zona respectivă. Dacă ţi se pare un proces inutil şi costisitor (deşi nu este niciodată inutil), poţi încerca o variantă mai simplă pentru a pune lucrurile în perspectivă.

 

În cazul în care imaginaţia ta nu este suficient de constructivă şi de complexă pentru a-ţi imagina cum va arăta casa ta pe lângă celelalte locuinţe după ce va fi vopsită poţi improviza: cel mai simplu este să fotografiezi de la distanţă strada pe care este construită casa, apoi să colorezi cu nuanţele dorite numai casa ta. Dacă ţie îţi place, iar vecinii nu sunt deranjaţi de această alegere, treci la treabă!

 

Pentru mai multe recomandări pentru exteriorul locuinţei, click aici

 

Sursa foto: urbanhomez.com, ammtools.com, imglisting.com, ounodesign.com, calhounpaintingcompany.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI