TIOR

Culori inca de la inceput de an

Dacă ne urmăreşti, atunci ştii deja că ne plac culorile, prin urmare acest articol nu te va mira prea mult. Sunt doar câteva sugestii în plus despre cum să îmbrăţişezi culorile şi să le foloseşti în amenajarea locuinţei tale.

 

Am putea chiar să spunem că nu este o culoare anume la modă, ci trebuie doar să ai antenele întinse pentru a repera nuanţele potrivite pentru fiecare culoare: de exemplu, specialiştii încurajează utilizarea nuanţelor de mov, dar nu orice mov, ci nuanţe de mov orhidee, mov prună şi culoarea vinului de Marsala.

 

Şi culori neutre, şi culori reci, şi culori calde

 

Designerii ştiu mai bine decât oricine că cel mai important este să te simţi bine la tine acasă şi că, dacă ţie îţi place o anumită culoare, să o poţi utiliza în interiorul locuinţei tale. Dacă nimereşti şi o nuanţă care să fie la modă, este cu atât mai bine, însă nu trebuie să alegi decoraţiunile de acasă numai în funcţie de acest detaliu.

 

Moda vine şi pleacă, iar interiorul casei tale, cel mai probabil, nu va fi remodelat anual şi nu oricum bate vântul schimbării tendinţelor încurajate de designeri.

 

Aşadar, trebuie să poţi porni de la această premisă: poţi alege şi nuanţe ale culorilor neutre, şi nuanţe ale culorilor reci, şi nuanţe ale culorilor calde, în funcţie de atmosfera pe care vrei să o imprimi fiecărei zone din cameră şi în funcţie de gusturile tale.

 

Nuanţe fresh

 

Nuanţele proaspete de anul acesta se regăsesc şi în imaginile din galeria foto, iar majoritatea sunt culori simple de care te poţi bucura oricând: nuanţe de gri-verzui, nuanţe de albastru azur, albastru electric şi faimosul "baby blue", rozul coral şi aşa mai departe.

 

Pentru a simplifica puţin lucrurile vom spune că anul acesta sunt la modă nuanţe inspirate de natură: culori pe care le poţi vedea pe cer în diferite momente ale acestuia, culori pe care nu le poţi vedea decât pe flori, petale şi frunze şi nuanţe pământii mai închise ori mai deschise.

 

Întotdeauna ceva proaspăt în casă

 

Aceasta nu este neapărat o modă, ci mai degrabă o necesitate: trebuie să ai oricând ceva proaspăt în casă. De exemplu, un buchet de flori proaspete în living, o orhidee delicată în dormitor, plante ce nu înfloresc în hol, plante aromatice în bucătărie, şi, dacă ai norocul să ai o grădină, indiferent de dimensiunile acesteia, ar fi bine să o amenajezi în aşa fel încât îţi servească personalitatea şi necesităţile.

 

Despre amenajările interioare vei găsi mai multe recomandări aici, iar pentru cei interesaţi de amenajări de grădini sunt articolele de aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI