TIOR

Culori despre care poate nu stiai

De cele mai multe ori, amenajările interioare nu sunt doar procese în care diferite camere se umplu cu obiecte, ci sunt adesea alese şi tot felul de culori. De aceea, este important să cunoşti cât mai multe nuanţe, pentru a şti ce să alegi atunci când începi să îţi amenajezi locuinţa.

 

Siena

 

Culoarea pământului de Siena este o nuanţă bogată de maro cu influenţe roşiatice. Solul de Siena este un sol cleios care conţine oxid de fier şi oxid de mangan. Dincolo de aceste specificaţii aproape tehnice, poţi analiza această culoare în prima imagine din galeria foto. Ce crezi, s-ar potrivi această nuanţă brun-roşcată la tine acasă?

 

Smalţ

 

Ne-am obişnuit să numim "smalţ" toate tipurile de email. Totuşi, la origine, smalţul este un pigment folosit în decorarea obiectelor din ceramică şi este obţinut din amestecul de sticlă topită şi săruri de cobalt. Te poţi gândi şi la albastrul de Thenard, căci imaginea este aceeaşi.

 

O culoare rece, care pare iluminată din spate şi poate fi percepută ca un derivat din culoarea mov, deşi este o culoare pură. Peretele din a doua imagine din galeria foto este zugrăvit în această culoare, în culoarea originală a smalţului.

 

Cinabru

 

Dacă nu ai auzit până acum de această culoare, poate ai auzit de "Piticuţ, zis şi Cinabru", o carte a lui E.T.A. Hoffman (dacă nu ai ajuns până acum la această poveste, îţi recomandăm cu căldură să o cauţi şi să o citeşti).

 

Cinabrul este un minereu de culoare roşie sau, mai bine spus, o nuanţă roşiatică a portocaliului – o culoare apropiată de roşul pătlăgelei roşii despre care poţi citi mai multe aici. În a treia imagine din galeria foto vei vedea că încăperea exemplificată acolo are câteva accente de cinabru: veiozele, dunga din perdea şi imprimeul din husa fotoliului.

 

Pavo

 

"Pavo" este nuanţa de albastru pe care o vedem în coada păunului. O culoare care s-ar situa între albastrul regal şi cea mai intensă nuanţă de turcoaz, este cel mai bine pusă în valoare în apropierea altor culori aproapiate ca intensitate şi, în general, culori reci. Pernuţele decorative din a patra imagine conţin această culoare în imprimeul lor.

 

Aubergine

 

Ai observat până acum că toate culorile şi toate nuanţele tuturor culorilor sunt inspirate din natură. Acest lucru este valabil şi în cazul nuanţei "aubergine", culoarea exteriorului pătlăgelelor vinete. Acel mov intens, cu reflexii maronii, culoare aproape caldă – ei bine, acela este "aubergine"-ul. Iată-l şi în ultima imagine din galeria foto.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI