TIOR

Culoare si amenajari interioare

Nu vom mai explica de ce este necesar ca în interiorul locuinţei să ai cel puţin un strop de culoare pentru animarea decorului. Ştii deja toată povestea cu influenţa pe care o au culorile asupra dispoziţiei individului. Am discutat despre roşu aici, despre portocaliu aici, despre galben aici şi despre violet aici, aşa că deja ştii, cu siguranţă, cam ce culori ai vrea să domine în fiecare dintre camerele din casa ta.

 

În acest articol vom discuta despre culorile recomandate în mod obişnuit pentru fiecare cameră din interiorul unei locuinţe. Desigur, acestea sunt simple sugestii, iar alegerea finală îţi aparţine.

 

Puţin roşu în dormitor

 

Un dormitor decorat numai în nuanţe neutre şi nonculori este, cu siguranţă, liniştitor. Dacă alegi şi mobilierul potrivit, dormitorul acesta poate fi raiul pe pământ. Totuşi, ai nevoie şi de o amprentă personală, iar cel mai simplu mod de a personaliza un spaţiu este cu ajutorul unor decoraţiuni sau cu ajutorul culorilor.

 

Aşadar, o cuvertură roşie pentru pat sau mai multe accesorii mai mici şi tot roşii (bineînţeles, poţi alege altă culoare decât roşu, dar noi am poposit la această culoare primară): o veioză, un covoraş şi, poate, un tablou dominat de nuanţe de roşu.

 

O pată de portocaliu în bucătărie

 

Portocaliul este culoarea preferată a designerilor pentru bucătării, dininguri şi restaurante. Poţi alege orice nuanţă de portocaliu ( în imaginea din galerie vei vedea, de exemplu, că blatul insulei funcţionale de bucătărie este aproape cărămiziu) ori, de nu îţi place portocaliul, poţi alege nuanţe de roşu pentru a oferi personalitate bucătăriei tale.

 

Nu trebuie să îţi faci griji pentru potrivirea dintre culori, căci orice nuanţă se potriveşte într-un decor neutru compus din nonculori (alb, negru, gri) şi culori neutre (bej, maro, argintiu etc).

 

Multicolor în spaţiul de lucru

 

Spaţiul de lucru sau zonele cu scop multiplu pot fi colorate cu mai multe culori: finisajele şi piesele mari de mobilier vor fi în nuanţe neutre sau nonculori, iar ornamentele vor fi cele care personalizează aceste spaţii. Poţi alege accesorii precum covoraşe, huse, corpuri mici de iluminat sau poţi să te orientezi (cel mai bine) către obiecte de artă colorate: o serie de tablouri colorate, o sculptură frumoasă, colorată.

 

Culori puternice pentru living

 

Şi în living poţi găsi loc pentru culori. Este recomandat că în living să ai plante decorative voluminoase, căci acestea ajută şi la purificarea aerului, şi la vitalizarea decorului, şi nu dăunează aşa cum ar face dacă ar fi aşezate în dormitor (pe timpul nopţii, plantele produc dioxid de carbon).

 

Pe lângă plantele de interior, poţi colora livingul cu ajutorul unor huse colorate, al unor pernuţe decorative sau, din nou, cu piese de artă care să conţină culorile preferate.

 

Sursa foto: freshomedecors.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI