TIOR

Cu ce se potrivesc peretii mov?

Aşa cum notam şi în alte articole despre culoarea mov, violetul nu este pe placul tuturor, dar persoanele care preferă această culoare trebuie să ştie cum să o folosească, ce se potriveşte cu fiecare nuanţă de mov şi când este nevoie să se echilibreze forţa acestei culori. 

 

Accente roşii

 

Violetul, înainte de toate, nu este o culoare primară, ci este rezultat din combinarea a două culori primare: roşu şi albastru. Totuşi, dacă îi alături elemente albastre, întreaga zonă va avea o tendinţă rece, iar violetul este deja o culoare rece. Prin urmare, un mod bun de a tempera această culoare atât de puternică este asocierea culorii cu mai multe elemente mici şi roşii, iar pe lângă acestea va trebui să aduci elemente crem, gri deschis şi nuanţe neutre.

 

Cu detalii măslinii şi covoare tradiţionale

 

Covoarele tradiţionale nu trebuie să aparţină neapărat tradiţiei româneşti, ci pot fi specifice altor culturi: de exemplu, pot fi suzani, kilim sau alt soi de covor ţesut manual de străini – modelul va fi complex, iar amploarea culorilor şi diversitatea modelelor vor varia în funcţie de zona de unde provin aceste covoare sau de influenţa culturală pe care o manifestă.

 

De asemenea, nuanţele măslinii sunt o alegere excelentă pentru temperarea movului, căci, dacă vei privi a doua imagine din galeria foto, vei vedea că măsliniul acela este unul deschis, care cuprinde un dozaj mare de galben (toate nuanţele de verde sunt create prin amestecul de galben cu albastru), iar galbenul este culoarea complementară a violetului.

 

Un perete-galerie

 

Vopseşte un perete violet, în nuanţa pe care ţi-o doreşti, completează decorul cu tot felul de nuanţe neutre (crem, auriu, argintiu, bej, diferite nuanţe de maro etc). Apoi, aşază mai multe tablouri pe un singur perete – ramele tablourilor şi conţinutul acestora pot fi dintre cele mai diferite pentru un efect cât mai puternic.

 

Această recomandare se poate aplica şi în cazul altor culori puternice care sunt greu de digerat ca atare.

 

Metale "calde"

 

Metalele calde sunt cele care au în reflexiile lor o urmă de galben, de portocaliu sau de roşu: aurul sau obiectele aurii, bronzul, cuprul şi alte asemenea metale se potrivesc bine cu nuanţele de violet, însă va trebui să nu faci exces, ci acele detalii metalice în nuanţe calde să fie puţine şi să fie în toată camera.

 

Culorile naturale de lemn

 

Culorile naturale se potrivesc toate între ele: este de ajuns o singură privire la o orice peisaj natural pentru a înţelege că aşa este. Aşadar, dacă vrei o canapea mov sau un întreg perete vopsit indigo, atunci dulapurile, măsuţa de cafea şi restul mobilierului şi accesoriilor ar trebui să fie din lemn sau să aibă culoarea naturală a acestuia, eventual într-o nuanţă cât mai deschisă.

 

Echilibrul din nonculoare

 

Nonculorile sunt plasa de siguranţă a oricui pentru orice culoare: albul, negrul şi griul se potrivesc oricând, oriunde. Ca dovadă, nu ne vom mai lungi la vorbă, ci vom ataşa şi ultima poză din galeria foto.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI