TIOR

Criteriile unei inspectii

Şi când alegi o locuinţă pe care o vei cumpăra, dar şi când te vei apuca de amenajarea locuinţei, trebuie să îi faci o "inspecţie", să analizezi plusurile, minusurile şi posibilităţile de amenajări interioare. Întotdeanu va trebui să îţi cunoşti la perfecţie casa, indiferent că o cumperi, o vinzi sau o găteşti. Astăzi vom discuta, totuşi, despre amenajările interioare.

 

Traficul interior-exterior

 

În funcţie de traficul din interiorul casei, dar şi de traficul interior-exterior, vei alege materialele potrivite pentru podea şi vei alege şi mobila potrivită pe care o vei aşeza în funcţie de traficul din casă. Traficul va fi influenţat şi de numărul de locuitori dintr-o casă, şi de obiceiurile acestora, şi de poziţionarea uşilor şi ferestrelor din interior, şi de existenţa unei terase sau a unui balcon ori poate chiar a unei grădini.

 

Clima

 

Bineînţeles că atunci când îţi amenajezi locuinţa vei ţine cont de caracteristicile climatice ale zonei unde se află noua ta casă: dacă este într-o zonă umedă, vei alege piese de mobilier şi finisaje rezistente la umezeală, dacă este într-o zonă călduroasă vei alege obiecte şi accesorii care să te ajute să te răcoreşti, iar dacă locuinţa ta este într-o zonă de climat temperat (de exemplu, în România, în buricul României), trebuie să amenajezi totul cu un grad de adaptabilitate sporit.

 

Dimensiunile camerelor

 

Bineînţeles că vei ţine cont de dimensiunile camerelor! Şi pentru distribuirea camerelor (camera cea mai mare va fi livingul sau dormitorul părinţilor?), dar şi pentru măsurarea şi alegerea mobilierului corespunzător fiecărei încăperi.

 

Tot în funcţie de dimensiunile camerelor vei alege şi paleta cromatică pentru fiecare încăpere, şi tipurile şi numărul corpurilor de iluminat.

 

Poziţionarea şi dimensiunile ferestrelor

 

Acest "detaliu" este legat de cel dinainte: dacă o cameră este foarte mare, dar ferestrele sunt mici, va trebui să ai multe oglinzi şi multe corpuri de iluminat, precum şi să potenţezi pe cât mai mult ferestrele în sine (perdele subţiri, jaluzele din bambus etc). Să fie lumină! (Şi lumina se făcu... acum câteva mii de ani).

 

Poziţionarea locuinţei

 

Poziţionarea locuinţei este şi ea importantă: dacă apartamentul este la ultimul etaj, probabil va fi foarte cald în interior pe timpul verii; dacă apartamentul este la parter, există o probabilitate mare să trebuiască să stai cu şoşoni şi papuci şi vara; dacă locuinţa este orientată către Nord şi nu îţi intră soarele în casă... poate nu intră doctorul pe uşă, dar probabil va fi ceva mai răcoare decât într-o locuinţă orientată spre Sud sau spre Vest şi este vizitată zilnic de razele alintătoare ale soarelui.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI