TIOR

Covoare cu personalitate

În orice cameră există un obiect anume care să atragă toate privirile asupra sa: poate fi o oglină cu model deosebit, poate fi un tablou mare, poate o canapea modernă sau... un covor cu personalitate.

 

Cum poate avea un covor personalitate? Dacă are un model deosebit şi o paletă de culori foarte îndrăzneaţă sau neutră, dar de efect pentru modelul respectiv, acel covor are caracter, căci el spune ceva despre preferinţele celor ai casei şi despre felul în care ei vor sa fie priviţi, la rândul lor. De altfel, orice obiect ce reprezintă centrul de greutate al unei camere are acelaşi rost.

 

Un covor cu model exotic

 

Dacă îţi doreşti un covor mai îndrăzneţ, atunci amenajează toată camera în culori deschise şi câteva obiecte în culori neutre. Un covor roşu ca cel din prima imagine din galeria foto cu siguranţă va avea un impact puternic. Indiferent de modelul de pe covor, contrastul dintre alb şi roşu va fi unul intens şi plăcut şi va spune despre tine că eşti o persoană îndrăzneaţă şi sigură pe sine.

 

Delimitarea unui spaţiu

 

În spaţiile de tip open space, covoarele pot ajuta la delimitarea unui spaţiu: în a doua imagine din galeria foto se poate observa în partea dreaptă că urmează o altă zonă a locuinţei, însă livingul este delimitat de covorul albastru intens.

 

Ca un test psihologic

 

Toată lumea ştie deja despre testul psihologic cu pata de cerneală: fiecare va vedea altceva în acel desen nedefinit. Există covoare care au modele la fel de abstracte – aşa este cel din a treia imagine din galeria foto. Ce este acel model? O floare? O fereastră spartă? O galaxie? O hartă? Este un model relativ simplu, dar are atâtea de spus!

 

Încredere în linii

 

Linii drepte, paralele sau perpendiculare, inspiră încredere, nu-i aşa? Totul pare foarte bine organizat, iar un decor sigur, stabil şi ordonat oferă un sentiment de confort şi de încredere. În funcţie de culorile dintr-un astfel de covor, vei putea alege şi culorile pentru mobilierul din restul camerei.

 

Simetrie până la capăt

 

Dacă covorul are un model simetric, atunci întreaga cameră trebuie să se adapteze modelului, adică personalităţii, covorului tău: deci toată camera trebuie amenajată simetric. În mijloc, unde covorul are o singură culoare, trebuie aşezat un singur obiect, la fel de simplu: o măsuţă, pe care aşezi o vază cu flori sau o figurină din bronz, iar deasupra poţi aşeza un tablou sau o oglindă. De o parte şi de alta a acestui ax, vei aşeza câte un fotoliu sau câte un ghiveci masiv cu ficus sau altă plantă, în funcţie de gusturile tale.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI