TIOR

Corpuri de iluminat din obiecte găsite

Am discutat de mai multe ori despre obiecte handmade şi despre recondiţionarea mobilierului vechi. De data aceasta vom discuta despre corpuri de iluminat originale, create din obiecte găsite. Lasă prejudecăţile la o parte şi, dacă găseşti o colivie goală sau dacă îţi rămân borcane sau conserve cu forme interesante, gândeşte-te de două ori înainte să le arunci. Uite câteva exemple de obiecte din care poţi crea corpuri de iluminat deosebite pentru locuinţa ta, pentru garaj, pentru atelier, pentru grădină sau chiar pentru birou.

 

E o colivie sau o lustră?

 

Vecinul care s-a mutat şi-a uitat colivia în pod? Nu-i nimic. Ia-o acasă, dezinfecteaz-o (pentru siguranţă), apoi o poţi transforma cu uşurinţă într-o lustră elegantă şi, pe deasupra, şi unicat. Dacă vrei, poţi chiar să îi vopseşti barele sau să împleteşti firicele cu flori decorative din sârmă sau alte materiale care să nu se încingă prea tare, să nu fie prea voluminoase şi să lase, totuşi, lumina să treacă şi să se propage prin cameră.

 

Creează o aplică din coşuri de fire.

 

Îţi aminteşti coşurile pe care le puneau bunicile peste găini ca să se liniştească sau pe care le foloseau pentru a acoperi cloşca? Dar coşurile în care bunicile adunau ouă? Atunci despre coşurile din nuiele de diferite mărimi în care se culegeau fructele? Poţi folosi orice aduce a coş pentru a crea lămpi sau aplice handmade.

 

Refoloseşte coşurile vintage.

 

Orice tip de coş vintage poate fi transformat în aplice simpatice. Dacă vrei să nu pară foarte „vintage“ sau pur şi simplu te atrage mai mult stilul acesta shabby chic, poţi vopsi coşurile în culori pastelate. Nu contează dacă respectivele coşuri sunt din metal, nuiele, lemn, paie sau hârtie. Alege numai accesoriile care îţi plac şi care se potrivesc în locuinţa ta. Nu uita că un element vintage poate arăta foarte bine chiar şi într-o locuinţă amenajată în stil modern, contemporan.

 

Poţi avea lustre create şi din capcane de pescuit.

 

Dacă ai „furat“ coşurile bunicii, poţi la fel de bine să te foloseşti şi de capcanele pe care le folosea bunicul la pescuit, ori poate chiar capcane ceva mai noi, dar care nu mai sunt folosite pentru pescuit, ci au fost abandonate pe malul unui lac. Din nou, orice lucru găsit trebuie întâi dezinfectat şi apoi folosit, dar uită-te în penultima imagine din galeria foto şi spune tu că nu arată bine!

 

Aplicele din sticle refolosite sunt excelente!

 

Se poate să fie ceva mai mult de muncă dacă doreşti să creezi aplice handmade din sticle, dar dacă ai câteva sticle cu forme deosebite şi fără defecte, atunci caută tutorialele potrivite sau lasă-ţi imaginaţia să se desfăşoare şi realizează şi tu o lustră din sticle refolosite!

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI