TIOR

Contrastele dau bine

Nu ai încotro, trebuie să fii de acord cu noi: constrastele dau bine. Pentru a amenaja interioare într-un mod insolit, trebuie să apelezi la câteva trucuri; de exemplu, constraste. Contrastele pot fi reprezentate în diferite opere de artă sau prin obiecte diferite, alăturate.

 

Modern pe lângă tradiţional

 

Contrastul dintre obiecte moderne şi obiecte tradiţionale, cu toate valenţele celor doi termeni, este unul dintre cel mele mai controversate.

 

De exemplu, nu poţi aşeza o sofa din catifea lângă un dulap minimalist. Ei nu! Cum nu? Ba poţi: important este să le asortezi apoi cu alte elemente care să echilibreze cumva acest constrast, fără a-l diminua.

 

Ia în seamă culorile şi texturile tuturor obiectelor dintr-o cameră pentru a oferi un aspect plăcut locuinţei tale, însă fără a încerca să cuminţeşti lucrurile: dacă vrei contrast, contrast să fie! Să îl numic stil eclectic!

 

Şi contraste cromatice

 

Contrastele cromatice sunt cel mai uşor de realizat, cele clasice fiind următoarele combinaţii: alb-negru, roşu-verde, portocaliu-albastru, violet-galben. Nu uita că poţi alege diferite nuanţe ale culorilor, astfel încât contrastul să fie puternic şi de efect, dar nu deranjant.

 

Dacă îţi doreşti să temperezi contrastele cromatice, poţi apela la stilul minimalist pentru amenajări de interioare, însă baza stă în culorile neutre: gri, maro, crem, bej.

 

Nu te feri de contrastele cromatice din teama de a aluneca spre ridicol. Nu uita să vizualizezi totul înainte de a pune în practică: dacă ai un prieten care să îţi poată genera imagini prin calculator, ar fi ideal să apelezi la el; dacă nu, încearcă să faci un colaj din hârtie cu diferite decupaje sau un exerciţiu de imaginaţie asupra căruia să revii din nou şi din nou, până când rezultatul este unul mulţumitor.

 

Catifea şi materiale în stare brută

 

Bine, pentru a fi puţin mai specifici, vom reformula: contrastele dintre texturi. Acestea sunt uşor de realizat dacă ştii care sunt cele care îţi plac. În această categorie vom include, deşi nu este tocmai corect, şi contrastele realizate cu ajutorul imprimeurilor.

 

Într-o cameră, de exemplu în dormitor, poţi alege să oferi pereţilor un aspect mai dur: ori laşi cimentul necizelat, ori plachezi pereţii cu bucăţi de cărămidă şi îi laşi astfel, oferind camerei un aspect uşor industrial. Următorul pas va fi să alegi un covor foarte moale sau cuverturi pufoase, care să îţi îmbrăţişeze corpul atunci când te aşezi în pat.

 

O altă sugestie ar fi să combini o husă de pe canapeaua din living cu imprimeu dungat cu pernuţe decorative cu imprimeu vegetal, iar alături să aşezi o măsuţă de cafea din fier forjat sau un fotoliu din împletituri de nuiele.

 

Deşi ţi-am mai spus şi cu alte ocazii, îţi vom repeta : îndrăzneşte să faci combinaţiile care îţi sunt pe plac! Dacă nu ai încredere în propriile alegeri, apelează la un specialist care să te ajute să combini lucrurile favorite, dar nu renunţa la ele!

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI