TIOR

Confort si siguranta pentru animalele de companie

Dacă ai măcar un animal de companie, cu siguranţă îţi este foarte drag şi nu ai face niciodată nimic ce i-ar putea face rău. Nu intenţionat! Niciodată! Păi, în cazul acesta, va trebui să îţi exploatezi atenţia la maximum de sărbători, căci există foarte multe lucruri pe care oamenii le folosesc de sărbători pentru a-şi înfrumuseţa casa, pentru a respecta tradiţii sau pentru a-şi spori confortul fizic, olfactiv şi aşa mai departe, lucruri care pot dăuna animalelor de companie.

 

Atenţie la ornamente!

 

De data asta, voi aborda problema mai puţin obiectiv decât de obicei. Nu ştiu ce animal de companie ai tu sau cât de cuminte este, dar pisica mea are mai multe... "probleme" de sărbători. În primul rând, este alergică la mai multe plante naturale, dar nu la toate, aşa că nu ştiu niciodată ce să primesc şi ce să ofer mai departe sau să refuz. Liliacul şi crinii sunt, cu siguranţă, duşmani identificaţi.

 

Apoi, pisica mea are o problemă cu bradul. Nu cu bradul în sine, ci cu ornamentele din acesta. Globurile nu au voie să stea atârnate cuminţi în brad, căci "cineva" (da, pisica) le va ataca fix atunci când ţi-e somnul mai dulce. În plus, tot ea, pisica, mai şi mănâncă beteală. Efectul pe care îl are aceasta asupra sistemului ei digestiv sau "cadourile" pe care ni le lasă prin casă nu vrei să le cunoşti.

 

Aşadar... dragii Moşului... atenţie la ornamente! Ori alegeţi mai puţine, ori le poziţionaţi strategic pentru ca "duşmanii" patrupezi să nu ajungă la ele, ori ţineţi animalele de companie cât mai departe de accesoriile care încântă ochiul, dar pot fi dăunătoarea în atâtea feluri!

 

Atenţie la parfumuri!

 

Aşa cum am notat mai sus, pisica mea are o problemă cu liliacul şi cu crinii. Acordă atenţia necesară animalului tău de companie şi vezi dacă vaporii emanaţi de lumânările sau de beţişoarele parfumate îi fac rău în vreun fel.

 

Dacă reacţionează ciudat (chiar dacă ţi se pare amuzantă reacţia animalului), înlătură factorul care provoacă strarea bizară a animalului de companie. Dacă nu ştii ce anume a declanşat reacţiile ciudate, atunci îndepărtează tot ce este nou şi introdu pe rând câte un obiect pentru a depista intrusul.

 

Atenţie la sursele de căldură!

 

Pisicilor le place să stea acolo unde este cald, în general. Pisica mea, de exemplu, stă tot timpul pe calorifer. Dacă ai radiatoare, reşouri sau şemineu în casă, ar trebui, totuşi să fii atent(ă) cum sunt poziţionate, ca nu cumva animalul tău de companie să îşi pârlească blăniţa. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul lumânărilor ornamentale aprinse.

 

Atenţie la artificii, pocnitori şi restul arsenalului!

 

Până acum nu am cunoscut animăluţ care să nu se teamă de artificii şi de pocnitori, nu atât pentru felul în care arată şi/ sau fumegă sau pentru felul în care miros (deşi şi aceasta este o problemă), cât pentru zgomotele puternice pe care le fac. Încearcă să eviţi achiziţionarea unor astfel de produse sau utilizarea lor acasă.

 

De asemenea, ar fi bine să pregăteşti pentru Revelion un culcuş de siguranţă (un soi de buncăr, cât mai bine antifonat) pentru animalul tău de companie.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI