TIOR

Conexiuni interior-exterior

De ce ai vrea să existe o legătură între interior şi exterior? Pentru că interiorul îţi oferă intimitate şi adăpost, dar exteriorul îţi oferă lumină, aer, libertate, iar echilibrul dintre cele două este elementul de care ai nevoie pentru amenajarea unei locuinţe armonioase şi confortabile. Aşadar, ce trebuie să faci pentru a crea aceste conexiuni între interior şi exterior?

 

Creează un circuit.

 

Energiile, la fel ca oamenii, au nevoie de spaţiu pentru a circula. Nu este nevoie să creezi un circuit... circular, însă trebuie ca întreaga locuinţă să fie gândită în funcţie de un traseu imaginar pe care l-ai face: de la uşă în baie, în living, la fereastra din bucătărie, în dormitor, în baie, înapoi la uşă. Acesta este numai un exemplu, căci fiecare om are traseul său în jurul casei, în funcţie de preocupările personale şi de spaţiul în care locuieşte.

 

Poţi marca acest traseu fie prin diferite puncte goale, fie prin spoturi luminoase, fie printr-un element repetitiv cum ar fi o ramă foto micuţă agăţată în perete sau un desen mural, un autocolant pentru podele (cu forme de paşi) sau orice alt ornament ţi se pare ţie că se potriveşte.

 

Alege ferestre largi.

 

Dacă se poate, alege locuinţe cu ferestre cât perete sau cu ferestre pe colţ sau cu posibilitatea de a face tu astfel de modificări. De ce? Este simplu: perdele oricum vei pune, dar o fereastră mai mare înseamnă şi o vizibilitate sporită, iar o vizibilitate sporită înseamnă o vedere mai frumoasă şi o minte mai relaxată.

 

Amenjează o grădină lângă baie.

 

Ia întâi toate măsurile pentru conservarea intimităţii, iar apoi, dacă este posibil (dacă stai la casă şi, mai ales, dacă îţi construieşti tu casa) alege ca peretele care dă în exterior să nu fie un perete, ci o mare fereastră, aşa încât tu să te simţi ca într-un acvariu. Imediat lângă peretele din sticlă amenajează o frumoasă grădină colorată şi cu o floră cât mai diversificată.

 

Alege o casă cu cât mai multe deschideri.

 

Dacă îţi construieşti tu casa, după gusturile proprii, şi vrei să fii cât mai aproape de natură, poţi oricând să vorbeşti cu arhitectul să schimbe în planul casei un detaliu: unul dintre pereţii exteriori să fie numai din sticlă şi să aibă uşi mari din sticlă, pentru a se deschide către grădină şi a declara, astfel, că eşti un om deschis, cu un suflet mare şi o viziune amplă asupra lumii, un om care îmbrăţişează naturalul şi ştie să se bucure de orice îi oferă orice zi.

 

Du ceva din interior afară şi adu ceva de afară în interior.

 

De exemplu, poţi amenaja afară (în grădină, în balcon ori pe terasă) un mini living dacă ai duce acolo un fotoliu, două şi o măsuţă de cafea. În funcţie de spaţiul pe care îl amenajezi, ai putea chiar să aşezi acolo şi un covoraş din nuiele împletite şi, poate, şi câteva elemente decorative precum vaze cu flori, statuete şi aşa mai departe.

 

Iar în interior poţi aduce puieţi de copaci care să crească mari şi frumoşi o vreme şi pe care apoi să îi plantezi în grădini sau parcuri sau de poţi limita la plante de ghiveci, atât timp cât alegi numai ghivece cu plante naturale.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI