Conceptul open space - confortul familiei la un loc

27-01-2016 / Blog amenajari locuinte

Auzim tot mai des în ultima perioadă, mai ales în cazul noilor ansambluri rezidențiale, că dispun de suprafețe generoase tip „open space”. Spațiile deschise pentru zona de living, dining room și bucătărie au devenit un concept modern, cu numeroase facilități.

Planul deschis se regăsește cel mai adesea în locuințele urbane, unde tinerii se bucură de spații comune pentru gătit, mâncat și apoi vizionat un film.

Cu ani în urmă

Dacă ne gândim la trendurile în materie de home design ce primeau toată aprecierea în urmă cu doar câțiva ani, ne aducem aminte de funcțiile fiecărei camere în parte. Bucătăria era pentru gătit, eventual și pentru servit masa, fiind o încăpere închisă. Livingul avea un aer formal, fiind separat de spațiul rezervat bucătăriei. Acestea erau regulile pe care le urmau specialiștii în amenajări interioare. În timp, aceste aspecte au suferit modificări.

Oportunități

Astăzi, tendințele de amenajare a locuinței iau în considerare bugetul disponibil, stilul decorativ și dorința pentru comoditate. Într-un spațiu deschis, întreaga familie își poate desfășura activitățile zilnice, separat sau împreună. Părinții își pot împărți responsabilitățile casnice și în ceea ce privește îngrijirea copilului. În plus, este de așteptat ca în timpul cinei să urmărești emisiunea preferată la televizor. Locuința amenajată în stil open space îți oferă această posibilitate.

Mai mare, mai luminos

Unui apartament cu living, cu o suprafață disponibilă mică și o bucătărie la fel de mică, i se pot aduce modificări favorabile. Conceptul de spațiu deschis se potrivește cel mai bine în acest caz, mai ales dacă nici ferestrele, puține la număr sau lipsă, nu ajută foarte mult. Transformarea poate aduce cu ea impresia unui spațiu mai mare și mai luminos.

Toată lumea mulțumită

Un cadru open space se pliază nevoilor tale. Dacă vorbim despre prieteni și distracție, fluxul dintre bucătărie și living este cel mai potrivit mod de interacțiune. Poți purta discuții cu invitații de la petrecere, în timp ce pregătești o mică gustare în bucătărie. În ceea ce privește familia, în special cei mai mici membri, spațiul deschis îți oferă posibilitatea de a-i urmări jucându-se, în timp ce tu te ocupi de activitățile casnice.

Sursa foto: freshome.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.