TIOR

Conac in loc de casa, gotic in loc de modern - partea I

Dacă ar fi să ne imaginăm o locuință amenajată în stilul gotic, cum crezi că ar arăta aceasta? Genul acela de casă veche, înfiorător de înaltă și cu pereți întunecoși. Aceasta este o imagine de film de groază, când de fapt noi ne dorim o imagine ruptă din povești, pe care o și putem obține. Iată care sunt ideile noastre de amenajarea unui conac în stil gotic.


Pentru a-ți transforma locuința într-una inspirată de perioada gotică, trebuie să ai în vedere decorarea cu ajutorul detaliilor opulente și elegante. Avem câteva sugestii de urmat pentru a aduce în prezent atmosfera acelor timpuri.


Parțial sau în întregime?


Un decor gotic de o eleganță desăvârșită pare că l-am reținut din ultima piesă de teatru vizionată. Un astfel de stil trebuie să beneficieze de un interior generos, ale cărui piese de mobilier bogat ornate ies în evidență. Țesăturile folosite sunt și acestea remarcabile, ca și restul detaliilor decorative.


Primii pași ce îi poți realiza în amenajarea unei locuințe gotice sunt: adăugarea unor culori îndrăznețe și a unui candelabru mare și elegant. În funcție de preferințe, te poți opri la acest strop de dramatism sau poți continua către obținerea unui stil gotic în întregime.


Cromatica tapetului


Există numeroase versiuni de tapet, element de inspirație victoriană ce ar trebui să fie de nelipsit în locuința proaspăt reamenajată. Dacă ești adeptul stilului tradițional, optează pentru un tapet cu texturi și modele elegante din damasc. Pentru un aspect de două ori mai elegant, ia în considerare un tapet dintr-un material prețios precum catifeaua. Un model cu o cromatică îndrăzneață, negru, vișiniu sau auriu, va adăuga o atmosferă victoriană casei tale.


Alternativa negrului


Pentru a întruchipa stilul gotic nu este obligatorie folosirea tapetului pentru decorarea pereților. La fel de eficientă este și utilizarea unei vopsele în nuanțe elegante. Paleta cromatică a stilului gotic include în special culorile închise, însă utilizarea excesivă a negrului poate aduce un aspect de conac bântuit. De aceea, este de preferat înlocuirea negrului cu nuanțe precum: verde smarald, vișiniu, roșu rubiniu, albastru închis. Elementele precum lemnul și cărămida sunt adesea regăsite în locuințele gotice. Aceste elemente completează designul încăperii.


Utilizarea țesăturilor


Păstrăm același ton îndrăzneț și când vine vorba despre țesăturile specifice stilului gotic. Ferestrele decorate cu materiale fine din mătase sau catifea creează un stil spectaculos încăperii. Un alt material deosebit, satinul, poate fi utilizat pentru perdele, lenjerie de pat sau perne. Catifeaua poate fi adăugată și în tapițerii. Recomandăm ca decorul să fie completat de ciucuri sau franjuri, pentru o atmosferă dramatică. Acestea sunt doar câteva ingrediente în materie de textile ce sporesc creativitatea stilului gotic din locuința ta.


Sursa foto: frehome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI