TIOR

Conac in loc de casa, gotic in loc de modern - partea a II-a

Articolul anterior legat de locuințele amenajate în stil victorian gotic ne vorbește despre tapet, țesături, cromatică și nu numai. În continuare, vom face referire la alte elemente importante de home design ce pot crea atmosfera acelei perioade chiar la tine acasă.


În plus...


Accesoriile specifice stilului victorian fac referire la piese din fier forjat, lemn sau piatră. Rafturile și mesele din locuință pot fi decorate cu boluri din ceramică, veioze din lemn sculptat sau fier forjat. Statuile sculptate în piatră sunt piese de rezistență ce le poți adăuga decorului victorian gotic.


Strălucire în stil gotic


Candelabru masiv, din lemn forjat, cu becuri sub formă de lumănări sculptate în lemn. Aceasta poate fi o soluție de iluminat ce inspiră un stil gotic autentic. Strălucirea asemănătoare lumănărilor creează o atmosferă elegantă. Există multe sistemele de iluminat ce imită pâlpâirea unei flăcări și sunt potrivite stilului de amenajare pe care ni l-am popus. Asfel, putem reda imaginea unui vechi castel, unde noi suntem personajele principale.


Detaliile fac diferența


Pereții și tavanul oferă spațiul necesar pentru decorarea în stil gotic. În acest sens, pereții pot sugera o atmosferă elegantă, prin folosirea lambriurilor de lemn în nuanțe închise. Altă sugestie este cea a panourilor pătrate, situate la polul opus în ceea ce privește cromatica. Este recomandat ca această variantă decorativă să continue linia cromatică spre tavan, însă poate aduce schimbări legate de textura materialelor folosite.


Design proeminent


Decorațiunile bogat sculptate sunt cele mai căutate în cazul unei amenajări interioare în stil victorian-gotic. Designerii folosesc adesea bolți proeminente din piatră sau lemn, sculptate cu frunze sau însemne heraldice. Sculpturile se pot extinde și către zona de înfățișare a diferitelor animale. Statui din piatră, așezate în pereche, pot fi poziționate în interiorul sau exteriorul casei, dar la intrare.


Modalitățile de reamenajare a locuinței în stil gotic-victorian sunt numeroase. Fie că îți dorești să transpui atmosfera acelei perioade în întregime, fie că alegi doar câteva elemente, este indicat să ții cont de sfaturile de mai sus.


Sursa foto: freshome.com, houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI