TIOR

Colturi pentru lectura si ce vor acestea de la tine

Felul în care îţi amenajezi locuinţa ca influenţa, fără îndoială, felul în care vei trăi în această casă. Aşadar „ce vrei tu de la casa ta” şi „ce vrea casa ta de la tine” sunt lucruri independente. Totuşi, ai observat şi tu, cu siguranţă, că unele zone din unele case, par predestinate unui anumit tip de activitate. La acest lucru ne referim şi noi astăzi, în acest articol: după ce vei amenaja un colţ de lectură ca cele despre care îţi povesteam şi aici, vei vedea că pare potrivit numai unui anumit tip de cărţi.

 

Vei vedea că imaginile din galeria foto sunt aşezate în ordinea corespunzătoare sugestiilor din interiorul articolului.

 

Un colţ pentru lecturi uşoare, de dimineaţă

 

Dacă nu îţi place să citeşti romane de mii de pagini, atunci vei citi un ziar, o revistă sau o carte subţirică unde vei găsi poezii, anecdote sau povestioare. Scaunul ar fi unul confortabil, dar nu unul care să te primească în braţe şi să îţi spună „nu mai pleci de aici până nu termini capitolul”, ci unul care îţi spune „aşează-te bine, dar să nu cumva să întârzii la serviciu”, iar aproape de el ar fi o măsuţă nu prea înaltă, nu prea joasă, unde te-ar aştepta ceaşca de cafea, ziarul şi micul dejun.

 

Un colţ pentru lecturi leneşe, de weekend

 

Nimic nu spune „citeşte aici când vrei să leneveşti şi ai niţel timp liber” ca o banchetă confortabilă, frumos tapisată, cu pernuţe decorative şi o pătură lăsată pe spătar, toate acestea aşezate lângă fereastră. Pe pervaz ai avea loc pentru cana cu ceai şi pentru gustările necesare în timpul lecturii – da, vei sta aici până când ţi se va face foarte foame şi apoi încă un pic şi numai din proprie iniţiativă.

 

Un colţ pentru după-amiezele de iarnă

 

Dacă ai avea un şemineu în living ar fi perfect pentru a-ţi aşeza fotoliul şi taburetul pentru picioare lângă el. Măsuţa de cafea nu ar trebui să fie foarte departe. În plus, trebuie să iei în considerare că iarna se întunecă mai devreme şi atunci ar trebui să ai şi o veioză înaltă aşezată lângă fotoliu şi care să propage lumina potrivită peste paginile cărţii pe care o vei citi la un moment dat.

 

Un colţ pentru prieteni

 

Ştim că există şi oameni care au tot felul de alte pasiuni, însă cititul prelungit nu se înscrie între ele. Pentru acest tip de persoane este recomandată amenajarea unui loc unde să îşi aştepte prietenii în vizită – un loc cu minimum două fotolii şi o măsuţă la mijloc, iar pe măsuţăvor fi reviste cu „Sudoku”, integrame, reviste de amuzament sau reviste de nişă (despre fotografie, despre modă, despe amenajări interioare etc).

 

Un colţ uşor haotic, dar confortabil

 

Dacă ai trecut cu imaginea pentru colţul prietenilor, ai ajuns la imaginea aceea foarte colorată cu un aspect aproape haotic. Oferă-i un răgaz şi vei vedea că totul este calculat defapt şi că arată foarte confortabil. Acest tip ce culcuş ar fi potrivit pentru cei care citesc cărţi de acţiune şi care au simţul umorului dezvoltat.

 

Un colţ pentru cititorii serioşi

 

Din ultima imagine pare că lipseşte un personaj care are o enciclopedie în mâini, o pipă în gură şi un pahar de cognac alături. Veioza cu aspect serios şi elegant, fotoliul sobru... Da, un astfel de colţ ar fi ideal pentru oamenii serioşi, care citesc mai ales cărţi de specialitate. Te poţi lipsi, totuşi, de pipă şi de paharul de cognac.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI