TIOR

Colturi ideale pentru lectura

Sigur, dacă vrei, poţi citi oriunde îţi doreşti, dar nu mai bine ai amenaja un colţ perfect pentru lectură, un loc confortabil unde să nu te deranjeze nimeni? Dacă îţi aminteşti, am mai discutat despre astfel de locuri într-un articol anterior, când îţi sugeram să alegi mobilierul potrivit şi lumina corespunzătoare pentru un astfel de colţ.

 

O "mansardă" privată

 

Nu trebuie să ai o casă cu mansardă ca să ai o mansardă. Poţi construi un soi de tavan fals mai jos, dar rezistent, sau o nişă în care să improvizezi o salteluţă. În acest loc te vei cocoţa tu sau copilul tău şi veţi citi cărţile preferate.

 

Un cort de lectură pentru cei mici

 

Pentru copii, un cort poate avea dublu rol: ziua pentru joacă şi somnul de după-amiază, iar seara pentru lectură. Pentru a fi şi mai confortabil, adaugă cât mai multe pernuţe în interiorul cortului. Desigur, seara fiind şi mai întuneric înăuntrul cortului, vei avea nevoie de iluminarea acestui spaţiu. Cel mai la îndemână ar fi să fie fixate ghirlande luminoase în interiorul cortului, însă va trebui să te asiguri că becurile sunt la distanţă de ţesături, pentru a evita accidentele (nu am vrea ca vreo pernuţă sau cortul să ia foc).

 

Tavălit pe podea, dar nu oricum

 

Copiilor le place să stea pe podea. Le place să se joace pe jos, le place să coloreze pe jos... poate le place şi să citească pe jos. Şi atunci, chiar şi pe jos, trebuie să stea comod. În acelaşi timp, s-ar putea să îţi placă şi ţie să citeşti pe jos. Aşază pe jos un covoraş cât mai gros, poate chiar unul din blană (naturală sau artificială).

 

Un pătuţ confortabil, cu rafturi alături

 

Lângă fereastră sau într-o nişă, nu contează, aşază o banchetă sau un pat de zi. Acest loc poate fi colorat sau decorat în culori pastelate, însă va trebui să beneficieze de cât mai multă lumină. Chiar dacă este un loc de lângă fereastră, ar trebui să aibă şi o veioză potrivită care să propage lumină cu o intensitate optimă peste paginile pe care le vei răsfoi în timpul liber.

 

Ar fi bine dacă alături s-ar afla un dulăpior sau câteva rafturi, ori poate chiar o bibliotecă întreagă de unde să poţi alege care este următoarea carte pe care o vei citi.

 

Cărţi etalate: unele pentru aspect, altele pentru atmosferă

 

În fiecare dintre imaginile din galeria foto vei găsi cărţi: unele pe rafturi, unele în coşuri, unele pe etajere, unele în biblioteci, dar toate sunt la vedere. Cărţile pe care le etalezi în camera unde este şi colţul tău de lectură nu trebuie să fie primul lucru pe care îţi cad privirile, dar pot fi: unele cărţi, cele cu mesaje drăguţe pe coperţi, pot fi etalate singure, iar cele cu coperţi colorate, dar nu neapărat deosebite, pot fi stivuite şi arătate ca atare, pentru a întregi decorul.

 

Cărţi la îndemână şi pentru copii

 

Dacă tu, om mare, citeşti, cei mici vor vrea să îţi imite gestul şi vor vrea să citească şi ei. Cumpără cărţi potrivite vârstei lor şi lasă-le la îndemână. Aşază-le în aceeaşi bibliotecă unde sunt şi cărţile tale, însă la nivelul la care ajung copiii, cărţile tale aşezându-le pe rafturile superioare.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI