TIOR

Colegi de apartament? Invata sa imparti spatiul

Atunci când stai la cămin sau când ai, pur şi simplu, un coleg (sau o colegă) de apartament, trebuie să ştii cum să împarţi spaţiul, intimitatea şi atribuţiile. Chiar şi dacă locuieşti cu părinţii sau poate cu un prieten foarte bun, fiecare dintre voi va avea nevoie la un moment dat de un spaţiu propriu şi de puţină intimitate. Cum faci să locuieşti în armonie cu minimum încă o persoană?

 

În spaţiile comune, mai multe zone de activitate

 

Chiar dacă nu există un living, este bine să se creeze impresia că acesta există. Aşadar, chiar dacă singurele spaţii pe care le împărţiţi sunt baia, bucătăria şi holul, în bucătărie sau în hol (dacă este suficient de spaţios) trebuie să amenajaţi o zonă pentru socializare. Dacă există o sufragerie, este cu atât mai bine, căci astfel se pot crea zonă pentru servirea mesei împreună, zonă pentru uitat la televizor, zonă pentru şedinţă şi zonă pentru jocuri de societate.

 

Spaţii de depozitare împărţite în mod egal

 

Sigur, tu ai multe lucruri ale tale, cealaltă sau celelalte persoane au şi ele obiecte personale pe care vor să le ţină aproape. Fiecare dintre voi ar trebui să aibă spaţii de depozitare proprii, unde celelalte persoane nu umblă şi unde să încapă toată „averea” fiecăruia dintre voi. Trebuie să ţineţi cont de acest lucru şi în bucătărie, zonă care trebuie să fie, de asemenea, multifuncţională - să aveţi loc minimum două persoane aici pentru a desfăşura activităţi diferite sau pentru a lua masa. 

 

Respectarea intimităţii

 

Aceasta este o provocare, mai ales în locuinţele semidecomandate sau în cele de tip open space. Fiecare persoană are nevoie de câteva momente numai pentru sine, indiferent că are nevoie să îşi schimbe hainele, să mediteze, să se odihnească sau cine ştie ce.

 

Fiecare are nevoie de o anumită zonă dintr-o locuinţă unde să se poată simţi în largul său. Ideal ar fi ca fiecare să aibă camera lui, dar când nu există suficiente uşi şi suficienţi pereţi, aceştia trebuie înlocuiţi de paravane sau cortine şi de reguli interioare care să mulţumească fiecare locuitor al casei.

 

Confort maxim în dormitor

 

Cine se odihneşte bine, are mai puţine frustrări. De altfel, dormitorul ar fi una dintre puţinele locuri unde te poţi retrage pentru a-ţi aduna gândurile: aminteşte-ţi că baia, chiar dacă este o zonă folosită numai de câte o persoană, trebuie, totuşi să o împarţi şi să nu stai acolo prea mult timp, căci s-ar putea ca şi celălat să aibă nevoie de această încăpere. Dormitorul, însă, e numai al tău. De aceea trebuie să îţi asiguri confort maxim aici: o saltea relaxantă, spaţii de depozitare suficiente şi decoraţiunile necesare pentru o stare de spirit pozitivă.

 

S-ar putea să îţi fie de folos şi articolele de aici.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI