TIOR

Chic si modern: nuante aurii

Nu oricui îi plac nuanţele aurii, iar celor cărora le plac nuanţele aurii nu le plac orice nuanţe aurii. Aşadar, cum îi faci loc auriului în locuinţa ta? Este, în sine, o culoare neutră, pentru că nu este nicio culoare primară ori secundară, ci este o culoare naturală, sidefată, uşor de combinat cu aproape orice culoare. Totuşi, la fel ca toate culorile, auriul are nuanţe: mai deschis, mai închis, uşor roşiatic sau albicios – trebuie să ştii bine ce îţi place pentru a putea alege detaliile potrivite pentru locuinţa ta.

 

De data aceasta, vom discuta despre cum poţi aduce o urmă de auriu în bucătăria ta, asigurându-te că amenajezi cu bun gust şi că nu exagerezi.

 

Cu siguranţă ai observat deja că auriul nu se potriveşte cu orice, dar cu ce se potriveşte?

 

Detalii aurii lângă bleumarin

 

Am avut şi alte articole cu galerii foto în care ai fi putut observa că albastrul închis şi diferite nuanţe de galben sau de auriu arată bine, căci se completează reciproc: răceala şi sobrietatea bleumarinului este atenuată de reflexiile calde ale galbenului sau auriului. Ca exemplu extern al acestei teorii, te vom îndruma către acest articol şi, mai exact, către prima imagine din galeria sa foto.

 

Auriu şi culori neutre

 

Culorile neutre arată bine împreună pentru că nu şochează, dar o cameră care este în totalitate crem sau în nuanţe de maro sau decorată cu diferite tipuri de lemn şi produse din lemn poate arăta foarte monoton. Prin urmare, câteva detalii strălucitoare şi aurii ar arăta numai bine şi ar fi suficient pentru dinamizarea decorului.

 

Ornamente delicate

 

Vei observa şi în bucătăria din galeria foto: nu se pune foarte mult accent pe auriu, ci se aleg numai câteva elemente discrete: mânerele mobilierului, cadrul scaunului, câteva elemente de decor. Observi că aici auriul nu arată kitschos, aşa cum unii dintre noi ar fi tentaţi să perceapă această culoare la un prim contact cu ideea.

 

Motivul? Au fost respectate câteva proporţii, câteva reguli de home design: nu s-a făcut abuz de nicio culoare, s-a asigurat niţel contrast, s-au potrivit bine formele (observi că predomină formele pătrăţoase, colţuroase), s-a mizat pe simplitate şi s-a asigurat o luminozitate optimă pentru camera fotografiată.

 

Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI