TIOR

Cerere de prietenie catre mediu

Probabil că începe să ţi se acrească de discuţiile despre protecţia mediului, însă aceasta este o problemă din ce în ce mai masivă şi mai gravă. Prin urmare, îi vom dedica încă un articol. De punctat este că designerii de interior sunt de partea mediului, fără de care nu ar exista nici materie primă, dar, şi mai grav, nici surse de inspiraţie. 
 
Ecologic nu înseamnă mai puţin chic. Este drept că există multe proiecte „eco” eşuate, dar nu te poticni în ele. Priveşte în jurul tău şi vei vedea că există foarte multe produse care sunt fabricate din materiale reciclate sau care sunt obiecte vechi recondiţionate. 
 
În plus, la o analiză atentă vei observa că obiectele fabricate din materiale şi/sau piese reciclate sunt chiar mai frumoase şi mai nonconformiste decât cele care nu sunt eco. Acest lucru se datorează tocmai viziunii deschise şi insolite a designerilor şi a restului artiştilor care se ocupă de astfel de lucruri. 
 
Ecologic nu înseamnă neapărat mai scump. Nu te speria nici de gândul preţului produselor ecologice. Dacă în cazul produselor alimentare nu prea există excepţii în privinţa unui preţ mai mare pentru produsele ecologice, în cazul obiectelor necesare pentru home design nu se aplică aceeaşi regulă. Dimpotrivă: de multe ori preţul obiectelor eco este mai scăzut tocmai pentru că materialele din care sunt confecţionate au avut un preţ mai scăzut decât materialele „noi”. 
 
Ecologia depăşeşte etichetele. Snobismul este o foarte mare greşeală a tuturor. Nu poţi nega, fiecare persoană are o doză de snobism, însă aplicarea acestui moft în amenajările interioare te poate costa foarte mult. Nu este nevoie de numele nu ştiu cărui designer sau de eticheta nu ştiu cărui magazin pentru ca obiectele pe care le alegi pentru a-ţi decora locuinţa să fie frumoase, pragmatice şi de calitate. 
 
Sănătatea este pe primul loc: atât sănătatea ta, cât şi sănătatea mediului şi a celor din jur (oameni şi animale). Ecologia are un rol foarte important în această privinţă. 
 
În plus, la o analiză atentă orice investiţie în echipamente ecologice (panouri solare, becuri ecologice etc) îşi găseşte justificarea preţului în timp, prin eficienţă şi durabilitate. Dăunezi mai puţin mediului, dar faci şi economii: becul ecologic, exemplul cel mai simplu din domeniu, este mai costisitor decât un bec clasic, însă durează mai mult decât cel din urmă – chiar mai mult decât suma becurilor clasice al căror preţ cumulat ar echivala preţul unui bec ecologic. 
 
Vechi nu înseamnă rău. Se poate ca aceată frază să fie contrazisă de echipamente electronice şi electrocasnice vechi, care consumă mai mult şi au randamentul scăzut. Totuşi, în cazul mobilierului nu poate fi nimic mai adevărat: vechimea şi calitatea nu sunt antonime. Mobilierul poate fi recondiţionat cu uşurinţă: câteva şuruburi sau o mână de vopsea, o tapiţerie nouă şi puţin autocolant sau transformarea totală a unor obiecte cu ajutorul câtorva accesorii pot schimba total o piesă de mobilier. 
 
Dacă se produc mai puţine obiecte şi se prelucrează mai puţină materie primă, dăunăm mai puţin mediului; prin urmare, încurajează şi tu reciclarea şi recondiţionarea mobilierului. Nu uita că lemnul este trecut în categoria resurselor neregenerabile din cauza duratei lungi de creştere a copacilor: o pădure o poţi tăia într-o zi, dar durează zeci sau chiar sute de ani să se regenereze. 
 
Sursa foto: houzz.com 
Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI