Cea mai simpla casa

16-12-2013 / Blog amenajari locuinte
Amenajările interioare pentru locuințe sunt atât de diverse și oferă atât de multe posibilități, încât ar dura o veșnicie pentru a satisface gusturile oricărui privitor. Pentru că am tot scris despre culori și jucării și amenajări care pot părea complicate, este vremea să dedicăm un articol simplității. Cum ar trebui să arate cea mai simplă casă? 
 
Stil de design interior: minimalist 
 
Și livingul, și dormitoarele va trebui să fie amenajate în stilul minimalist. Poți opta și pentru câteva accesorii cum sunt covoarele, vazele, oglinzile și ghivecele. Totuși, nu trebuie să te întinzi mai mult de atât, ci să renunți la toate celelalte mici plăceri. 
 
De exemplu, etajerele cu suveniruri, fotografii înrămate sau alte obiecte de decor sunt excluse. De asemenea, dacă îți dorești o bibliotecă în locuința ta, va trebui ori ca aceasta să fie închisă, ori ca toate volumele prezente pe rafturile ei să fie legate în același stil, ceea ce ar fi puțin mai dificil, având în vedere că gusturile literare pot diferi destul de mult încât să nu găsești toate titlurile în portofoliul unei singure edituri. 
 
Încearcă să alegi și culori dintre cele mai simple: nonculorile și culorile neutre sunt prietenele tale în cazul în care vrei ca locuința ta să arate cât mai simplu. Pentru a nu transforma simplitatea în monotonie, poți alege modele moderne pentru mobilier, însă va trebui ca și acelea să exceleze prin simplitate și eleganță, astfel încât să se înscrie în atmosfera pe care o creezi. 
 
Detalii pentru baie și bucătărie: lipsă 
 
Mobilierul de bucătărie va trebuie să fie fără înflorituri sau modele în relief. Toate electronicele și electrocasnicele va trebui să fie încorporate în mobilier. Mesele și scaunele vor fi într-o singură culoare și, deci, probabil în set. La fel și vesela și tacâmurile. În plus, nici nu se pune problema existenței unor accesorii agățate la nimereală prin bucătărie sau a etajerelor unde ți-ar recomanda părinții să păstrezi condimentele sau paharele. 
 
În baie, totul este parcă puțin mai simplu. În mare, pentru că mobilierul este mai puțin și pentru că numărul instrumentelor necesare aici este ceva mai redus. Totuși, vei avea nevoie de un dulap (la fel de simplu și aproape anost) în care să depozitezi cosmeticele, apoi produsele de curățăre, iar mai jos să fie spațiul pentru coșul cu rufe de spălat. 
 
Dacă vrei să eviți aici monotonia, poți apela oricând la produse de iluminat care să diversifice puțin atmosfera ori la piese care să devină centrul de greutate în estetica încăperii – pot fi chiar colorate în nuanțe puternice, dacă respectă condiția să nu combine mai mult de două culori. 
 
Imprimeurile – o adevărată provocare 
 
Ce fel de imprimeuri alegi pentru o casă care vrei să fie apreciată pentru simplitatea sa? Nu este chiar dificil, dacă acorzi puțin timp de gândire. 
 
Există trei variante mulțumitoare; prima variantă ar fi imprimeurile care se evidențiază în relief, nu în culoare. Totuși, pe acestea va trebui să le alegi dintre cele mai simple. O a doua variantă ar fi alegerea unui pattern foarte simplu, care să nu implice mai mult de trei culori, dintre care una să fie o culoare neutră sau o nonculoare. 
 
A treia variantă este alegerea unui model de imprimeu care se folosește de două culori, dar în nuanțe foarte apropiate. 
 
Sursa foto: houzz

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.