TIOR

Ce vor designerii sa stii despre alegerea culorilor

Alegerea culorilor în care să îţi decorezi casa poate fi un lucru uşor, dar uneori ai nevoie de sfaturile unor specialişti, iar atunci încep cu adevărat întrebările. Atunci când totul depinde de tine, mai faci cum mai faci şi, în fine, alegi culorile preferate sperând că se vor potrivi între ele. Dar când apelezi la ajutorul unui specialist, acesta nu are voie să greşească. Şi ce dacă omul acela n-are de unde să ştie ce îţi place ţie dacă nu vorbeşti cu el? El trebuie să ştie. 

 

Nu e chiar atât de simplu, totuşi. Iată câteva dintre lucrurile pe care vor specialiştii să le ştii înainte de a te porni să îţi amenajezi locuinţa.

 

Nu ar trebui să fie greu.

 

Nu ar trebui să fie greu să găseşti nici consultantul cromatic potrivit, dar nici paleta cromatică potrivită pentru decorarea fiecărei camere pe care ai dori să o amenajezi. Majoritatea designerilor de interioare se ocupă şi de consultanţă cromatică, în timp ce, în afară, acesta este un job de sine stătător. Haios, nu?

 

Internetul este atotputernic: caută "design interioare" şi oraşul unde ai nevoie de consultanţa specialistului şi vei avea cu siguranţă câteva soluţii ajutătoare.

 

Primul contact va fi, cel mai probabil, scurt.

 

După ce trimiţi mesajul de contactare, firma sau designer-ul te vor căuta pentru o scurtă discuţie de cinci, zece minute. Aceea nu va fi singura (sau nu ar trebui să fie). Acea discuţei va reprezenta numai baza documentării designerului şi a căutărilor sale: la prima întâlnire, specialistul trebuie să îţi ofere cât mai multe sugestii de amenajare şi să îţi prezinte eventuale combinaţii de culori şi aşa mai departe, întâlnire la care se va analiza şi statutul actual al locuinţei şi se va realiza o listă cu ce trebuie făcut.

 

Cheia = colaborare + comunicare

 

Ca de obicei, ca în orice relaţie interumană, este nevoie de comunicare şi de colaborare pentru ca lucrurile să meargă bine. Va fi nevoie să discuţi cu persoana contactată atât despre bugetul disponibil pentru repriza aceasta de modificări din interiorul locuinţei tale, dar şi despre preferinţele tale şi ale celor ce vor locui în aceeaşi casă sau chiar despre eventuale necesităţi individuale.

 

Evoluţia lucrurilor depinde mult de tine.

 

Evoluţia lucrurilor depinde mult de tine, de cât de mult te implici, de câtă disponibilitate dai dovadă, de câtă deschidere pentru noutate dai dovadă şi aşa mai departe. Eficienţa şi viteza de răspuns şi de acţiune depind de bugetul şi de entuziasmul de care vei da dovadă.

 

Pregăteşte-te să auzi multe sugestii.

 

Aşa cum notam şi mai sus, dacă vei contacta un specialist, acesta va veni la tine cu o serie de sugestii. Unele îţi vor plăcea mai mult, altele mai puţin, altele te vor surprinde fie foarte plăcut, fie pentru simplitatea lor şi faptul că tu nu te-ai gândit la asemenea lucruri. Pregăteşte-ţi viziunea şi urechile pentru a primi întreaga serie de recomandări şi pentru a le analiza în amănunt pentru a vedea care ţi se potriveşte mai bine.

 

Nu te baza pe mostrele de vopsea.

 

Există posibilitatea ca în catalogul de vopsele mostrele să nu arate exact cum va arăta vopseaua corespunzătoare după ce o dai pe perete. Trebuie să iei acest lucru în calcul atunci când alegi culoarea pentru var sau vopsea. La fel şi când comanzi mobilier de pe internet: dacă nu ai monitorul bine calibrat sau dacă fotografiile nu au fost executate corect, există posibilitatea ca mobilierul comandat să aibă o nuanţă uşor diferită în realitate.

 

Sursa: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI