TIOR

Ce trebuie sa stii inainte sa iti construiesti casa?

Nu poţi construi o casă peste noapte. Trebuie să deţii cunoştinţele necesare pentru a te putea implica în clădirea viitorului tău cămin ca să nu se dărâme pe tine. În primul rând, ai nevoie de sfaturile unui inginer şi ale unui arhitect. În al doilea rând, trebuie să îţi pui câteva întrebări înainte de demararea proiectului.

 

Cât de realist este planul?

 

Gândeşte-te la faptul că va trebui să gândeşti întreaga casă şi să îi alegi dimensiunile şi un termen limită pentru fiecare secţiune. Va trebui, de asemenea, să ai grijă la cât timp acorzi fiecărei lucrări.

 

De exemplu, este prea puţin să acorzi o singură săptămână construirii bucătăriei sau băii. Motivul este simplu: nu vei construi numai pereţii, ci vei asigura şi instalaţiile sanitare, pe cele de termoficare şi pe cele de electricitate.

 

Cum îmi planific timpul? Ce conţine planificarea?

 

Atunci când planifici totul, va trebui să acorzi atenţie fiecărei încăperi, dar şi instalaţiilor şi finisajelor. Dacă reconstruişti, ar fi recomandat să modifici încăpere cu încăpere, nu să dărâmni totul deodată şi să încerci apoi să construieşti din rămăşiţe.

 

Asigură-te că ai înţeles planificarea timpului şi implicaţiile fiecărei acţiuni. Notează fiecare idee undeva, pentru a putea apoi să punctezi fiecare detaliu pe schiţele tale şi pe lista cu sarcini. Verifică stabilitatea structurii de rezistenţă cu un specialist şi nu ezita niciodată să le ceri ajutorul celor cu experienţă şi cu certificate, autorizaţii sau diplome – întotdeauna este mai bine să ai şi opinia unui expert (constructor, inginer, arhitect, designer etc).

 

Ce mi-ar putea afecta planurile?

 

Întreabă-te constant dacă şi ce ar putea să îţi afecteze planurile: toţi constructorii şi designerii au o vorbă – “întotdeauna va dura mai mult decât crezi”. Indiferent cât de bine puse la punct îţi sunt planurile, întotdeauna mai apare ceva care să îţi întârzie planificarea.

 

Ce probleme pot apărea? Nu mai găseşti la magazin parchetul pe care ţi-l doreai sau nu în cantitatea în care îţi trebuie, ţi se strică instrumentele de lucru, ţi se îmbolnăveşte un om din echipaj. Dacă laşi totul în seama unei firme de construcţii, ar putea întârzia lucrurile din cauza unei inspecţii sau a deciziei de a stopa lucrările până la finalul inspecţiei.

 

Ce trebuie să finisez?

 

În primul rând, va trebui să te asiguri că tâmplăria este de calitate, indiferent de materialul din care este confecţionată. În al doilea rând, acordă atenţie finisajelor şi îmbinărilor – chiar “experţi” fiind, unii lucrători fac treabă “de mântuială” şi va trebui să verifici totul chiar tu pentru a te asigura că este totul în regulă.

 

Iar apoi vine partea cea mai frumoasă, dar nu mai puţin dificilă: amenajarea interiorului, etapă pentru care noi vom fi mereu aici cu sugestii noi.

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI