Ce trebuie sa stii despre scaunele de bar?

11-04-2014 / Blog amenajari locuinte

În unele living-uri sau chiar în unele grădini, se potrivesc scaunele de bar: scaune înalte, simple, asociate stilului industrial. Dacă şi tu vrei astfel de scaune pentru la tine acasă, trebuie să le acorzi puţină atenţie şi să le alegi pe cele mai potrivite decorului în care trebuie să le integrezi, dar şi gusturilor şi necesităţilor tale şi ale celor dragi.

 

"Asortare" cu înălţimea

 

Trebuie să "asortezi" fiecare scaun de bar cu înălţimea ta şi a barului sau mesei lângă care este aşezat: aşa cum ţi-am mai recomandat şi cu altă ocazie, ar fi bine să nu cumperi scaune pe care nu le poţi încerca.

 

Dacă au stinghie, poate că ai putea să încerci să le cumperi aşa, cu ochii închişi, dar dacă de la blatul scaunului şi până jos sunt picioarele scaunului, simple şi drepte, fără nimic care să te ajute să te urci pe el (mai ales dacă eşti o persoană cu înălţime medie sau sub medie), acest lucru ar putea fi o problemă.

 

De asemenea, nu este tocmai indicat să cumperi scaune care sunt la înălţimea mesei sau barului lângă care le aşezi: chiar dacă scaunele sunt înalte, piesa de mobilier pentru care acestea sunt achiziţionate (sau confecţionate) trebuie să fie şi mai înaltă, aşa încât, în timp ce stai pe scaun, braţele să ajungă în mod lejer pe masă: nu să te apleci, nu să te întinzi, nu să ai coatele mai sus decât în mod firesc.

 

Unele scaune "de bar" sunt făcute pentru baruri, altele pentru tejghele (da, am folosit cuvântul acesta şi într-un alt articol), iar altele pentru insule funcţionale din bucătărie. Măsoară de 5 ori, cumpără o dată.

 

O idee bună: scaune ajustabile

 

În completarea ideilor de mai sus, recomandăm să cumperi scaune de bar ajustabile după înălţime. Fiecare casă şi fiecare piesă de mobilier are alte dimensiuni: ar trebui să schimbi scaunele de fiecare dată când te muţi şi să cumperi câte un set de scaune pentru fiecare cameră în parte.

 

Sistemele de ajustare a înălţimii diferă: unele sunt prevăzute cu levier, altele au un sistem de ajustare bazat pe răsucire (scaunul este, practic, un şurub supradimensionat). Le vei recunoaşte în imaginile pe care ţi le-am pregătit.

 

Cu spătar sau fără?

 

Acest aspect depinde numai de tine, de gusturile şi necesităţile tale. Acelaşi lucru îl putem spune despre materialele din care sunt confecţionate scaunele: lemn, metal, piele şi aşa mai departe (iar aceste materiale pot fi diferite, la rândul lor).

 

Dacă alegi scaune de bar cu spătar, cu siguranţă ştii deja că spătarul nu poate fi foarte înalt, nu îţi poate susţine întreg spatele. Totuşi, în funcţie de model, te poate ajuta să iei o poziţie mai comodă sau o poziţie corectă pentru spate.

 

Întotdeauna cu stil

 

Scaunele de bar vor fi întotdeauna cu stil. Mulţumită combinaţiilor atât de diverse de materiale din care se confecţionează scaunele de bar, acestea se pot potrivi în orice stil de amenajări interioare.

 

Aşadar, alege-le pe cele care îţi plac cel mai mult, aşa încât să se potrivească stilului tău, apoi gândeşte-te şi la cum armonizezi totul: chiar dacă se pot integra în orice stil de amenajări interioare, uneori este nevoie de unele accesorii sau de ornamente suplimentare.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.