TIOR

Ce spun alţi oameni?

Ce spun alţi oameni? Proprietarii altor case ar putea să îţi dea cele mai bune sfaturi, căci ei tocmai ce-au depăşit diverse obstacole pe care le întâmpină oricine atunci când se mută la casă nouă. Cel mai bine este, într-adevăr, atunci când vrei să îţi cumperi un apartament nou sau o casă nouă să îţi întrebi vecinii despre ansamblu, despre zonă, despre eventuale dezavantaje, despre eventuale probleme pe care le-ai putea întâmpina... Iar toate întrebările trebuie puse înainte de a semna contractul.

 

Iată câteva dintre sfaturile cele mai simple şi mai utile ale altor proprietari de case...

 

"Alege acum plantele potrivite pentru grădina ta, pentru a te scuti pe termen lung de stres, muncă şi pierdere de timp".

 

Dacă ai grădină, va trebui întâi să faci un test asupra solului pentru a vedea ce tipuri de plante pot creşte în zona respectivă, în funcţie de caracteristicile solului, dar şi în funcţie de anotimpul în care vrei să le sădeşti, în funcţie de climă şi în funcţie de caracteristicile plantei în sine.

 

Alege plante care nu au nevoie de foarte multă îngrijire şi a căror răspândire poate fi controlată cu uşurinţă.

 

"Trage aer în piept şi vezi care sunt lucrurile care trebuie puse la punct în primul an după cumpărarea respectivei locuinţe".

 

Adică: verifică toate instalaţiile (tot ce are ţevi şi fire), asigură-te că tencuiala stă la locul ei, consultă cartea tehnică a imobilului şi asigură-te că întreaga construcţie este de calitate (dacă nu te pricepi la lucrurile acestea, cheamă un specialist), verifică sistemul de ventilaţie, precum şi modul de funcţionare a centralei şi/sau a şemineului. Asigură-te că acea casă nu prezintă niciun pericol pentru tine şi familia ta.

 

"Analizează-ţi relaţia maritală: ai crede că sunteţi pe aceeaşi undă în privinţa preferinţelor şi a finanţelor, dar mariajul vă poate fi testat de decizii majore privind amenajările interioare în feluri pe care le-ai fi crezut imposibile."

 

Poate că ai observat deja că de cele mai multe ori, de-a lungul articolelor noastre, menţionăm că alegerile pe care le faci pentru casa ta trebuie să îţi placă şi ţie, şi celor dragi. Toate persoanele care împart un acoperiş trebuie să se simtă bine, să se simtă confortabil sub acel acoperiş. Consultă-te cu perechea ta pentru toate deciziile care trebuie luate în casă.

 

"De fapt, eu chiar prefer locuinţele mai mici".

 

Ai impresia că nu a zis nimeni aşa ceva? Dar chiar există astfel de oameni, care preferă locuinţele care sunt ceva mai mici pentru atmosfera privată, pentru conservarea intimităţii, pentru că se face mai uşor curăţenie, pentru că o locuinţă mai mică te obligă să fii foarte bine organizat, pentru că îţi ia mai puţin timp să faci ordine, pentru că nu este necesar să ţipi ca să te audă persoana din cealaltă cameră, pentru că este mai uşor să îţi supraveghezi copiii şi aşa mai departe.

 

Sursa: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI