TIOR

Ce-si face omul cu mana lui...

... e bun făcut şi se numeşte lucru manual. Precum v-am promis, revenim cu sugestii de obiecte handmade pentru decorarea noii dumneavoastră locuinţe – întotdeauna au un farmec aparte produsele lucrate manual.

 

Taburet chic

 

Acesta presupune puţină muncă şi poate câteva aptitudini de tâmplar, dar cu siguranţă veţi reuşi să îl realizaţi dacă aveţi destulă voinţă şi răbdare. Aveţi nevoie de un palet, de câteva plăci din lemn, de un burghiu, şuruburi, un pistol cu capse, un cuţit electric, foarfecă, material, vatelină sau spumă şi patru picioare cu suportul şi şuruburile necesare. Plăcile de lemn vor trebui ataşate paletului, apoi veţi înveli totul în material, se vătuieşte totul, iar apoi se aplică tapiţeria. Ultimele acţiuni sunt aplicarea picioarelor sau roţilor şi a accesoriilor.

 

Alt fel de taburet, nu mai puţin chic

 

Mult mai uşor de realizat este un alt model de taburet, unul realizat din sticle de plastic. Va fi şi mai uşor de mânuit. Acesta va fi şi mult mai puţin costisitor şi este şi o piesă de mobilier ecologică. În funcţie de dimensiunile pe care doriţi să le aibă viitorul taburet, veţi alege tipul şi numărul sticlelor care vor constitui materia primă. Mai aveţi nevoie şi de două blaturi dintr-un carton foarte gros sau din placaj, de bandă adezivă, material, burete sau spumă şi de ac şi aţă. Taburetul puteţi să îl realizaţi pe bază rotundă ca în modelul de mai jos sau pe bază pătrată, în funcţie de prefeinţele dumneavoastră.

 

Întrebuinţări ecologice pentru dopurile din plută

 

Dacă sunteţi colecţionar de dopuri din plută s-ar putea ca, la un moment dat, să nu mai vedeţi frumuseţea sau utilitatea acestei colecţii. În acel moment este timpul pentru transformarea lor dintr-o grămadă de dopuri într-o decoraţiune originală.

 

De exemplu, puteţi să lipiţi între ele câteva astfel de dopuri (cu prenadez, superglue sau orice alt tip de lipici care să fie destul de puternic şi să se prindă de plută) pentru a obţine un suport pentru vasele fierbinţi. Pe acestă îl puteţi înconjura cu sfoară colorată sau cu o bandă din material ori plastic, dacă vă doriţi să aibă un aspect ceva mai vesel. Aveţi grijă ca, dacă decoraţi acest suport, să nu acoperiţi şi partea superioară, unde veţi aşeza vasul încins.

 

O altă idee la fel de utilă de proiect home made pentru reciclarea dopurilor din plută este crearea unui covoraş pe care să îl aşezaţi la intrare sau în baie. În acest caz veţi avea nevoie şi de un suport pe care să aplicaţi dopurile şi de un material relativ dur din care să realizaţi marginile covoraşului.

 

Pat personalizat pentru vise mai frumoase

 

Desigur, va necesita ceva mai multă muncă decât majoritatea activităţilor DIY (do it yourself – creează şi tu), dar satisfacţia rezultatului ar trebui să fie direct proporţională. În funcţie de modul în care doriţi să îl personalizaţi, vă veţi alege materialele, iar acestea pot varia de la sfoară la lemn, la bucăţi de material şi aşa mai departe. Imaginaţia dumneavoastră nu trebuie îngrădită în niciun fel. Nu uitaţi să adaptaţi întreaga încăpere noului model de pat.

 

Surse foto: houzz.com, pinterest.com, topdreamer.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI