TIOR

Ce nu se spune despre locuintele mici

O casă mică înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiţi: garsonierele pot avea spaţiu suficient pentru o întreagă familie, dar în acelaşi timp se poate ca o casă cu patru camere să nu fie destul de mare pentru un cuplu. Spaţiul este relativ. Totuşi, vom vorbi despre casele mici, în special despre amenajarea acestora.

 

Delimitează zonele de activitate.

 

Fiecare cameră are scopul ei bine stabilit dinainte, de ce ai încălca o astfel de ordine naturală? Dacă locuieşti într-o casă de tip open space sau într-o garsonieră, vei avea nevoie să delimitezi zonele de activitate. Despre delimitarea spaţiilor am mai discutat în articole anterioare şi îţi ziceam că poţi face acest lucru cu ajutorul unor pereţi falşi, al unor jumătăţi de pereţi, al unor rafturi, al unor dulapuri, al unor perdele şi aşa mai departe.

 

Caută mobilier multifuncţional.

 

Mobilierul multifuncţional există şi poate fi făcut şi la comandă sau chiar la tine acasă dacă eşti dintre acele puţine persoane norocoase, pricepute şi îndemânatice. De exemplu, canapelele şi fotoliile din living pot avea dedesupt spaţii de depozitare, la fel cum şi paturile din dormitoare pot avea astfel de spaţii sau, dacă nu au şi sunt ridicate de la nivelul pardoselii, atunci poţi alege seturi întregi de cutii de depozitare în care să aşezi diferite lucruri necesare în jurul casei. Nu uita să etichetezi cutiile.

 

Nu risipi spaţiul.

 

Nu lăsa niciun centimetru pătrat să moară. Foloseşte tot spaţiul disponibil din casa ta în diferite scopuri: pentru expunerea unor suveniruri, pentru depozitarea cărţilor, dosarelor cu documente şi aşa mai departe. Foloseşte-te de nişe şi firide chiar şi pentru improvizarea unui colţ pentru lectură sau a unui început de atelier.

 

Alege o paletă de culori pe care să o respecţi.

 

Dacă o casă este destul de mică încât tu să o consideri astfel trebuie să nu o aglomerezi cu elemente de decor – nici măcar prin culori! Alege o paletă cromatică şi rămâi la ea. Poţi găsi imprimeuri şi diferite decoraţiuni în care să se regăsească nuanţele alese, dar ai grijă să nu fie mai mult de trei-patru culori.

 

Nu-ţi aglomera apartamentul.

 

Nici casele, nici apartamentele nu trebuie aglomerate cu lucruri pe care nu le mai foloseşti. Eliberează regulat atât spaţiile de depozitare, cât şi spaţiile care sunt la vedere.

 

De asemenea, cu siguranţă ai observat şi tu până acum că un spaţiu unde nu este ordine pare aglomerat, în timp ce un spaţiu unde se face curăţenie cu regularitate va părea mereu mai aerisit, mai liber, mai plăcut.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI