TIOR

Ce NU se face in Home Design

Uneori, cele mai mici alegeri pot schimba cu totul aspectul unei încăperi: cum faci să nu greşeşti atunci când îţi amenajezi locuinţa? O, nu, nu te speria, nu este chiar atât de grav sau greu de rectificat – este nevoie doar de puţină atenţie atunci când alegi produsele şi când le achiziţionezi. De altfel, am mai discutat despre acest subiect şi în acest articol, şi aici. Aşadar: ce să NU faci când îţi amenajezi locuinţa?

 

Nu te zgârci la var.

 

Aspectul pereţilor poate îmbunătăţi sau înrăutăţi semnificativ atmosfera creată într-o cameră, motiv pentru care trebuie să alegi cu grijă var de calitate superioară, dar şi colorantul la fel de bun: nu vrei nici brazde, nici să nu se acopere bine peretele sau culoarea anterioară, ci vrei pereţi frumos coloraţi, uniformi, în exact nuanţa pe care ţi-ai ales-o tu. Asigură-te că aşa va fi, optând pentru materiale de calitate.

 

Nu alege cele mai ieftine pernuţe decorative.

 

Da, sunt pernuţe decorative, dar, aşa cum am scris şi cu alte ocazii, majoritatea decoraţiunilor au şi scop practic, nu numai estetic, iar pernuţele decorative fac parte din această categorie care trebuie să îndeplinească o misiune estetică şi una practică. Aşadar, nu alege pernuţe decorative prea mici sau din materiale proaste doar pentru că au un preţ mic, ci mai bine cumperi mai puţine şi mai bune.

 

Nu lipi mobilierul de pereţi

 

Ideal este ca în jurul fiecărei piese de mobilier să fie cam un pas distanţă până la următorul obiect (perete sau altă piesă de mobilier). Apoi, concentrarea mobilierului în jurului unui anumit punct (fizic sau imaginar) din cameră va ajuta la crearea unui cerc conversaţional.

 

Nu rotunji bugetul în detrimentul corpurilor de iluminat.

 

Felul în care se propagă lumina este foarte important într-o cameră: lumina poate schimba radical atmosfera dintr-o încăpere şi, dacă produsul de iluminat nu este potrivit spaţiului pentru care a fost ales, poate influenţa negativ toate celelalte eforturi pentru amenajarea zonei respective. Nu te grăbi să alegi produsele potrivite pentru iluminarea locuinţei, ci aşteaptă să găseşti aplica sau candelabrul potrivit pentru fiecare cameră. Şi nu uita de veioze şi lumânări!

 

Nu izola camerele.

 

Amenajezi o locuinţă, nu un buchet de camere. Trebuie să existe minimum un element de legătură între toate camerele. De exemplu, poţi alege câte un ceas de perete pentru fiecare cameră – dacă reuşeşti să iei ceasuri care să se asorteze între ele, este şi mai bine – sau poţi alege să decorezi câte o zonă din fiecare cameră cu acelaşi tip de tapet sau autocolant.

 

Nu asorta chiar totul.

 

Nu trebuie să fie totul perfect, căci perfecţiunea este monotonă. Trebuie ca obiectele să se potrivească între ele, dar câte un pic de contrast nu strică niciodată: nu trebuie să alegi exact acelaşi imprimeu pentru toate obiectele din cameră, nu trebuie să fie o cameră decorată într-o singură nuanţă a unei singure culori...

 

Nu uita de accesorii.

 

Accesoriile oferă personalitate camerelor unde sunt aşezate – nu uita tocmai de ele. Şi nu te zgârci atunci când le cumperi: mai bine mai târziu, dar obiecte mai bune şi mai frumoase, decât mai devreme produse ieftine şi de calitate proastă sau care nu se potrivesc în locuinţa ta.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI