Ce greseli (sa nu mai) faci cand alegi o casa noua?

17-11-2015 / Blog amenajari locuinte

Mulți proprietari de locuințe cad în capcana planului de proiectare pentru locuința proaspăt achiziționată. Greșelile în materie de home design conduc la un cămin ce nu se potrivește nevoilor personale. De aceea am pregătit o listă cu cele mai frecvente greșeli în home design, începând cu alegerea unei locuințe.


Primele probleme


Compartimentarea aduce o mare parte din problemele de casă nouă. Ne dorim ca locuința să se potrivească stilului nostru de viață, mai ales dacă avem o familie numeroasă. De aceea, trebuie să iei în calcul modul în care ți-ai dori să locuiești în căminul tău. Ești atras de casele cu un singur etaj sau mai multe, cu încăperi în sistem deschis sau bine compartimentate, individuale? Determină ceea ce numești casă confortabilă și potrivită pentru așteptările tale.


Planul casei


Într-adevăr, schițele apartamentelor pot fi greu de interpretat. Ar trebui să ne imaginăm cum va arăta fiecare cameră în forma ei finală. Ne întrebăm adesea cum din simple desene și scheme, negru pe alb, pot ieși compartimentări dintre cele mai felurite. Evita una dintre greșelile făcute de către proprietarii de noi case, aceea de a face singuri o posibilă interpretare a planului locuinței. În detrimentul unei presupuneri eronate a ceea ce ar trebui să fie amenajarea locuinței, cere sfatul unui specialist.


Gândește pe termen lung


Investiția de acum nu ar trebui să îți dea bătăi de cap. Chiar dacă pe moment te vei bucura de anumite caracteristici arhitecturale ieșite din comun, pe viitor ar putea un efect negativ asupra costurilor de întreținere. De aceea, este indicată luarea unor măsuri de precauție în ceea ce privește viitoarele facturi de energie. În plus, recomandăm orientarea către trăsături arhitecturale ale planului casei care să vă ofere siguranță și confort în viitor.


Mobilier la fix


Și când spunem toate măsurile de precauție ne referim și la măsurarea pieselor de mobilier existente. Dacă nu ești convins de dimensiunile necesare pentru noua locuință, poți măsura suprafața ocupată de mobila din dotare. De asemenea, trebuie să iei în calcul și spațiul liber de care îți dorești să te bucuri. Orientează-te și către zone suplimentare, în cazul în care visezi la o casă mai spațioasă decât precedenta.


Și pentru cei mici


Atunci când ai o familie numeroasă nu poți lua deciziile doar în funcție de preferințele personale. Altfel, cazi în extrema greșelilor în materie de home design. Scopul tău este să achiziționezi o locuință ideală pentru întreaga familie. Siguranța ar trebui să fie una dintre principalele caracteristici regăsite în noua casă. Balcoanele sunt închise sau nu, scările au balustrade, din ce material este confecționată cabina de duș? Pentru adulți extravaganța materialelor poate fi un atuu, însă pentru cei mici amenajarea interioară trebuie să beneficieze de anumite schimbări decorative.


Oare câte greșeli ar trebui să adăugăm în această listă?


Sursa foto: freshome.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.