TIOR

Ce este de depozitat?

Am mai discutat noi despre spaţiile de depozitare, însă nu am acordat suficientă atenţie lucrurilor pe care le depozitezi. Şi, de fapt, de aici trebuie început totul: de la scopul fiecărui obiect din casa ta. Cum stabileşti dacă lucrurile pe care vrei să le depozitezi trebuie sau merită depozitate? Va trebui să îţi pui câteva întrebări şi, în funcţie de răspunsurile tale, îţi vei tria bunurile şi le vei organiza frumos în spaţiile de depozitare... ori ba.

 

Ai nevoie de ele?

 

Hotărăşte-te că vrei să diminuezi numărul obiectelor pe care le păstrezi din inerţie şi defineşte ce înseamnă „a avea nevoie” pentru tine. Dacă nu îţi trebui tot ce ai păstrat în debara, în pod sau în beci sau în alte spaţii de depozitare, dacă nu le-ai mai folosit de o veşnicie, atunci e vremea să scapi de ele. Aruncă-le sau donează-le, dar descotoroseşte-te de lucrurile inutile.

 

Îţi plac?

 

Utilitatea unui lucru poate să fi legată de utilizarea acelui obiect sau de o anumită emoţie pe care ţi-o oferă. Lucrurile pe care le păstrezi trebuie să îţi placă. Dacă nu te atrage nici felul în care arată şi nici nu îţi spun nimic (nu îţi trezesc nicio amintire sau nu este o amintire plăcută, nu gâdilă nicio emoţie), aruncă-le!

 

Funcţionează?

 

Nu te minţi că le vei repara mai târziu. Dacă ceva se strică şi nu îţi pasă destul de mult încât să repari acel obiect imediat, cel mai probabil este să nu îl mai repari niciodată. Aşadar, dacă un obiect este stricat de multă vreme, aruncă-l! Sau repară-l de îndată, pentru a-ţi dovedi că acel obiect contează suficient de mult pentru a-l păstra.

 

Îţi aparţine?

 

Se poate întâmpla să ai la tine câteva lucruri care nu îţi aparţin: o bormaşină împrumutată de la vecinul, cărţi împrumutate de la bibliotecă (de care ai uitat complet), cărţi împrumutate de la prieteni şi aşa mai departe. Lucrurile care sunt împrumutate... nu sunt de păstrat. Nu, oricât de mult ţi-ar plăcea. Va trebui să le cureţi, să te asiguri că sunt în cea mai bună stare posibilă şi să returnezi lucrurile împrumutate sau lucrurile pe care vizitatorii tăi le-au uitat la tine.

 

Este curat?

 

Dacă te-ai hotărât că vei păstra anumite obiecte, va trebui să te asiguri că le vei depozita în spaţii curate şi uscate, potrivite depozitării. De asemenea, lucrurile pe care vrei să le organizezi într-un spaţiu de depozitare va trebui să fie curate pentru a evita crearea mucegaiului sau adăpostirea diferiţilor paraziţi şi organisme dăunătoare.

 

Cum le păstrezi?

 

Vei avea nevoie să alegi containerele potrivite pentru fiecare categorie de obiecte păstrate. Recipientele în care îţi depozitezi lucrurile trebuie alese după dimensiuni, după compartimentare şi , nu în ultimul rând, după materialul din care sunt fabricate.

 

Va trebui, de asemenea, să te asiguri că vei găsi orice obiect îţi vei dori, oricând te vei gândi să îl cauţi. Cu alte cuvinte, va trebui să ştii unde este chiar şi cel mai ciudat lucru, la orice oră din zi şi din noapte. Pentru ca acest lucru să fie posibil şi cât mai facil, ar fi bine să etichetezi lucrurile depozitate sau, eventual, să ţii o listă unde ai notat ordinea lucrurilor.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI