Ce culoare sa alegi pentru usa de la intrare?

27-06-2014 / Blog amenajari locuinte

Aşa cum scriam şi în alte articole, felul în care eşti întâmpinat de casa ta îţi poate influenţa considerabil starea de spirit. Prin urmare, de ce nu ai alege o culoare veselă şi energizantă pentru uşa de la intrare? Mai ales dacă locuieşti la casă, colorarea uşii de la intrare se va dovedi o idee chiar drăguţă.

 

Bineînţeles, culoarea uşii de la intrare o vei alege în funcţie de culorile din exteriorul casei, de stilul uşii şi al yalei, de vegetaţia din exterior şi de ideea pe care vrei să o induci privitorilor. Pentru un efect mai puternic, alătură-i o băncuţă sau un ghiveci de aceeaşi culoare sau asorteaz-o cu obiecte din interiorul casei tale.

 

O uşă galbenă şi prietenoasă

 

Galbenul este culoarea solară, prin excelenţă. Iar cine este prieten cu soarele nu poate fi decât o fire deschisă, prietenoasă, amabilă. De asemenea, în unele culturi galbenul este culoarea asociată regalităţii. Prin extensie, o uşă galbenă s-ar potrivi unei persoane sociabile, dar care ştie întotdeauna ce înseamnă diplomaţie, responsabilitate şi verticalitate.

 

Marea Roşie

 

Marea Roşie nu este doar... o mare. Dacă ai o căsuţă care are un aspect mai degrabă neutru, iar cartierul în care se află casa ta nu este unul foarte strict, ai putea să îţi vopseşti uşa roşie pentru a crea puţin contrast şi a spune lumii întregi: „Eu sunt aici. Eu ştiu cine sunt. Eu am încredere în mine“.

 

Cu detaliile potrivite şi ornamente romantice, poţi da întregii intrări o notă pasională şi melancolică; poţi folosi chiar şi nuanţe ale roşului, cum este vişiniul, pentru a oferi uşii de la intrare aceeaşi notă îndrăzneaţă şi stabilă.

 

Pentru un plus de modernism, poţi alege culoarea rezultată din amestecul celor două culori primare discutate până acum: portocaliul. Oranjul are şi el diferite nuanţe şi tonuri, aşadar ai foarte multe şanse să găseşti varianta potrivită preferinţelor tale cromatice.

 

O uşă în culori reci fără să fie în mod necesar rece.

 

Poţi alege orice nuanţă de verde, albastru sau violet pentru uşa de la intrare – acestea sunt culorile reci. Mai ales dacă locuieşti la casă, îţi va fi foarte uşor să faci acordul între o uşă colorată în nuanţele reci cu exteriorul: fie asortezi cu iarba sau cu arbuştii pe care îi vei planta în faţa casei, fie asortezi uşa cu cerul neţărmurit, fie plantezi câteva tufe de levănţică şi transformi evenimentul venirii acasă într-o mini şedinţă de aromaterapie şi cromoterapie.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.