TIOR

Cat de lungi sa fie draperiile?

Şi dacă vrei perdele, şi dacă vrei draperii, şi dacă le vrei pe ambele, va trebui să alegi lungimea potrivită pentru aceste accesorii. În funcţie de atmosfera pe care vrei să o creezi, vei alege şi tipul accesoriilor, şi modelele, şi imprimeurile (dacă este cazul), şi "artificiile" (cordoane sau ornamente de agăţat pe materialele textile), dar şi lungimea şi lăţimea acestor accesorii pentru ferestrele tale.

 

Precum îţi aminteşti, probabil, am mai discutat despre accesorii pentru ferestre, însă nu am acordat niciodată atenţia cuvenită lungimii perdelelor sau draperiilor. În continuare vom aborda acest subiect şi vom face referire numai la draperii, pentru a simplifica puţin discursul, deşi ne vom referi la ambele tipuri de accesorii.

 

La limită

 

Dacă îţi plac lucrurile simple, discrete şi care dau acea impresie a obiectelor perfect măsurate, atunci aşa trebui să fie şi draperiile tale: măsurate încât să se încadreze perfect între şina pe care sunt prinse şi podea. La final, draperiile acestea ar trebui să arate ca şi cum ar mângâia foarte uşor podelele. În funcţie şi de numărul pliurilor şi de sistemul de prindere, draperiile "limitate" pot oferi camerei unde stau agăţate un aer distins sau un aer foarte cuminte şi cochet.

 

Puţin prea lungi

 

"Puţin prea lungi" nu înseamnă că au fost prost măsurate, ci că au fost lăsaţi câţiva centimetri în plus (maximum 3) în lungimea draperiior pentru a crea un efect uşor dramatic. Va fi un aspect căutat, evident, în scopul creării unui decor stilat.

 

În plus, "cuta" creată în josul draperiei şi cauzată de acei centimetri în plus va crea simetria necesară faţă de cutele strânse în susul draperiei unde se prinde aceasta.

 

"Exces" de perdea

 

În acest caz ne referim la mai mult de 3 centimetri în plus în lungimea draperiei. Perdelele care au o lungimea mai mare decât înălţimea camerei oferă acesteia din urmă un aspect ceva mai dramatic, dar şi mai stilat. De asemenea, poţi asocia acest aspect cu felul în care ar trebui să arate accesoriile pentru ferestre din poveşti, nu-i aşa? Uită-te la ultima imagine din galeria foto în special şi vezi cât de frumos se potriveşte "excesul" de draperie cu imprimeul bogat şi coloritul îndrăzneţ. Nu te aştepţi să iasă de dincolo de aceste draperii pe prinţesă a Orientului Mijlociu, o fată care să fie echivalentul lui Jasmine din povestea lui Aladin?

 

Ai observat că nu am zis nimic despre draperiile mai scurte decât întreaga lungime a camerei. Acest  lucru se datorează faptului că acestea nu se înscriu în trendul perioadei curente.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI