TIOR

Casuta din copac nu e doar pentru copii

Trebuie să nu renunţi niciodată la copilul din tine. Este primăvară, aşa că este vremea potrivită pentru a construi o căsuţă în copac. Copiii sigur se vor bucura, dar nu este obligatoriu să fie un proiect dedicat în exclusivitate copiilor. Şi oamenii mari pot avea căsuţa lor în copac sau o puteţi împărţi.

 

Nu trebuie să fie în copac – este de ajuns să fie între copaci.

 

Ştii cum se face un porumbar? Se înfig în pământ pari groşi, rezistenţi, uscaţi. Apoi se construiesc podeaua, pereţii şi tavanul. Poţi construi pe acelaşi principiu şi căsuţa ta din copac – idee foarte utilă dacă nu ai în grădină copaci destul de rezistenţi sau de masivi încât să îţi poată susţine întreaga construcţie.

 

Aşadar, căsuţa ta nu trebuie să fie construită neapărat într-un copac sau în jurul unuia – este de ajuns să fie câţiva copaci care să camufleze cât de cât construcţia care va fi construită pe piloni foarte... siguri pe ei.

 

Calculează spaţiul de care ai nevoie.

 

Trebuie să ştii de la începutul proiectului de dimensiuni vrei să aibă şi care este scopul acestei căsuţe, ce capacitate de oameni va avea, cât de înaltă va fi şi aşa mai departe. Va trebui să calculezi atent spaţiul de care ai nevoie.

 

Ştim, zici "căsuţă în copac" şi pare cel mai simplu lucru de făcut, dar dacă vrei să fie un lucru trainic şi să nu se accidenteze nimeni, va trebui să construieşti totul foarte atent.

 

Alege materiale rezistente.

 

Dacă tot discutăm despre siguranţă şi măsuri, trebuie să îţi recomandăm şi să te interesezi conştiincios despre materialele pe care vrei să le foloseşti. De exemplu, lemnul de plop nu este bun, căci nu este destul de rezistent. Nu poţi folosi rigips şi alte materiale "ne-naturale", căci căsuţa din copac trebuie să fie un proiect 100% eco şi, deci, din lemn, sfoară, cuie şi nimic mai mult.

 

Revenim cu avertismentul: alege materiale rezistente!

 

Alege modalitatea de acces.

 

Cum o construieşti? Dar, şi mai important, cum veţi ajunge la căsuţa din copac după ce va fi gata? Vei avea o scăriţă din sfoară, o scăriţă din lemn fixată pe copac, un pod care conduce până în podul... casei de locuit? Alege varianta care ţi se pare ţie cea mai potrivită, apoi gândeşte-te şi la cei care vor mai urca aici şi abia apoi ia decizia finală: cum se face accesul în căsuţa din copac?

 

Amenajează!

 

Desigur, nu poţi lăsa căsuţa din copac să fie numai 6 pereţi lipiţi în aşa fel încât să devină un cub masiv pus într-un copac. Adu un covoras, o măsuţă pliabilă, câteva pernuţe turceşti pe care să te poţi aşeza, câteva pernuţe decorative, poate chiar şi câteva fotolii din acelea de spumă sau din diferite materiale umplute cu polistiren mărunţit. Ornamentele rămân la latitudinea ta – dacă vor exista şi care vor fi.

 

Bucură-te de noua ta căsuţă!

 

Dacă ai făcut toate aceste lucruri, ar fi păcat să nu o şi folosiţi ocazional. Urcă în căsuţa din copac cu iubitul sau iubita pentru pupici primiţi pe ascuns, vino aici cu prientenii pentru jocuri de societate şi serate de poveşti sau rezervă această căsuţă pentru joaca între şi cu propriii copii.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI