TIOR

Case cu jaluzele rulante

Ferestrele unei case sunt ca ochii pentru oameni – aproape niciodată goale şi de fiecare dată sugestive pentru ce vei găsi înăuntru. Totuşi, jaluzele sunt alese adesea mai mult pentru atmosfera dinăuntrul unei locuinţe decât pentru aspectul exterior.

 

Aşadar, raportându-te la atmosfera pe care vrei să o creezi şi la celelalte obiecte de decor, alege un tip de jaluzea. De data aceasta, vom discuta despre jaluzelele rulante. Mai multe sugestii pentru şi despre jaluzele poţi citi şi aici, dar şi despre altfel de accesorii pentru ferestre aici.

 

Cu imprimeu sau fără?

 

Unii preferă jaluzelele uni, alţii jaluzelele care au pe ele minimum două nuanţe ale aceleiaşi culori sau două culori. Adesea, se ales jaluzele care sunt numai aşa, de dragul de a nu fi ferestrele goale şi care au porţiuni transparente şi porţiuni strălucitoare. Aşadar, nu trebuie decât să analizezi camera unde vor fi instalate jaluzelele şi să stabileşti dacă ai nevoie de jaluzele cu un model complicat sau de jaluzele cât mai simple şi cât mai opace, care să aibă ca singur scop limitarea vizuală (păstrarea intimităţii şi oprirea razelor solare).

 

Ce culoare?

 

Acest lucru va trebui stabilit, de asemenea, în raport cu decorul camerei unde vor fi instalate jaluzelele. Totul trebuie asortat în interiorul unei camere: inclusiv accesoriile sau, mai bine zis, mai ales accesoriile! În funcţie de atmosfera pe care vrei să o creezi, vei alege dintre cele prezente în cameră nuanţe deschise ori nuanţe închise.

 

Pentru care cameră?

 

Aşa cum vei vedea şi în imaginile din galeria foto, jaluzelele rulante sunt compatibile cu orice cameră: dormitoare, living, birouri, chiar şi bucătării, băi şi holuri. Important este să fie jaluzele rulante, căci cele pliabile şi cele "fâşii" (cele pe care le vezi de obicei în cabinete şi birouri) au un aer prea office pentru a arăta bine în dormitoare, în bucătării sau în băi.

 

De altfel, jaluzelele rulante mai prezintă un avantaj: poţi alege să completezi aspectul ferestrelor decorate cu jaluzele şi cu perdele, dacă găseşti texturile potrivite, compatibile.

 

Este nevoie de ceva în plus?

 

Este nevoie de o cortină de decor pe peretele opus? Este nevoie de obloane (în exterior)? Este nevoie de perdele care să completeze aspectul şi pragmatismul jaluzelelor sau care să le acopere, pentru a crea o atmosferă mai familială? Este nevoie de alte decoraţiuni pe pereţi pentru a echilibra aspectul unei camere? Este nevoie de culori deschise pe canturile ferestrelor, perfaz şi nişele în care sunt ferestrele? Analizează imaginile din galeria foto pentru a te inspira pentru decorarea ferestrelor  tale şi aspectul ferestrelor şi încăperilor locuinţei tale pentru a vedea ce le lipseşte.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI