TIOR

Casa visurilor tale

Casa visurilor tale trebuie să fie întocmai aşa cum ţi-o doreşti, iar în cazul în care nu îţi poate oferi elementele exacte, atunci atmosfera tot trebuie asigurată cumva. Scopul final este ca tu să te poţi simţi ca acasă în noua ta locuinţă (sau în vechea locuinţă pe care vrei să o remodelezi).

 

Alege lucrurile care te fac să vibrezi.

 

Totul trebuie început de la ceea ce îţi place ţie să vezi într-o casă, de la lucrurile care îţi fac sufletul să vibreze şi mintea să vrea. De exemplu, poţi începe cu un anumit tip de mobilier sau cu o anumită culoare: îţi poţi dori ca neapărat în noua ta locuinţă să ai un fotoliu masiv din piele sau poate un leagăn interior roşu.

 

Fă o listă cu astfel de elemente, apoi triază-le dacă sunt prea multe, ţine cont şi de nevoile şi preferinţele celorlalte persoane care vor locui aici şi apoi vezi cum poţi pune toate aceste lucruri în practică.

 

Pregăteşte-ţi banii.

 

Întotdeauna trebuie să ai un buget bine pus la punct. Prin „bine pus la punct“ nu ne referim la cât de solid îţi va fi bugetul, ci la felul în care acesta este structurat. Îngrijeşte-te să estimezi cât mai bine cheltuielile din timpul amenajării locuinţeii. În acelaşi timp, va trebui să existe întotdeauna o parte a bugetului care să fie de rezervă – o sumă pregătită pentru situaţii neprevăzute, căci surprizele (plăcute sau nu) din timpul amenajării unei locuinţe nu pot fi cu adevărat

 

Înlocuieşte lucrurile esenţiale.

 

Este esenţial să înlocuieşti lucrurile rele care nu pot fi reparate sau pe care nu vrei să le repari. De exemplu, dacă ferestrele nu se închid bine şi lasă curenţi de aer să circule prin casă sau permit umidităţii să treacă printr-ânsele, atunci acestea trebuie înlocuite. Atunci când înlocuieşti ceva (orice), va trebui să te asiguri că noul element se potriveşte şi ca dimensiuni, şi ca design (da, şi din punctul de vedere al culorii).

 

Nu te teme de nicio culoare.

 

Orice culoare îţi place este bună. Orice nuanţă care îţi place este bună. Culorile se pot combina între ele oricum vrei şi oricum îţi spune ochiul tău că dă bine. Totuşi, înainte de a investi bani şi timp în ceva anume, asigură-te că se potriveşte cu celelalte lucruri din casă ori că îl poţi face să se potrivească dacă adaugi câteva accesorii. Nu cumpăra lucruri doar pentru că arată bine în magazin sau în catalog (online sau imprimat) şi nu accepta lucruri doar pentru că sunt gratuite. Dacă nu se potrivesc în locuinţa ta, nu vei face decât să mai pierzi câţiva centimetri din spaţiul de depozitare, atât de important în orice locuinţă de familie.

 

Consultă-te întotdeauna cu ceilalţi ai casei.

 

Ceilalţi locuitori ai casei trebuie şi ei să îşi dea cu părerea: copii, părinţi, fraţi, iubiţi, prieteni – nu contează ce statut au colegii de apartament. Important este că şi lor trebuie să le placă să locuiască aici şi va trebui să luaţi multe decizii împreună.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI