TIOR

Casa ta prin ochii unui designer de interior (II)

Aici găsiți continuarea articolului „Casa ta prin ochii unui designer de interior (I)”. Îți prezentăm pașii ce trebuie urmați pentru a fi cât mai aproape de o interpretare adecvată a spațiului disponibil și o amenajare interioară apropiată de cea a unui specialist în home design.


Inspirație pretutindeni


Chiar dacă am precizat anterior importanța sursei de inspirație, acum o menționăm din nou. Documentarea în prealabil te va ajuta să iei cele mai bune decizii de achiziționare. De aceea, revistele, showroom-urile, site-urile web sunt surse permanente de inspirație pe care nu trebuie să le omiți atunci când te hotărăști să îți redecorezi locuința. Ia în calcul funcționalitatea spațiului de care dispui, informează-te cu privire la obiectele decorative care ți-au atras atenția și oferă-le camerelor posibilitatea de a inspira la rândul lor alte amenajări interioare.


Dimensiunile potrivite


În funcție de tipul de locuință pe care îl reamenajezi, piesele de mobilier trebuie să fie alese în dimensiunile potrivite. O canapea mare nu este tocmai ce trebuie într-un living mic de apartament, cum nici o operă de artă de mici dimensiuni nu se potrivește unui dining spațios dintr-o vilă de lux. Specialiștii în home design vor urmări întotdeauna ca fiecare obiect decorativ sau piesă de mobilier să se încadreze în amploarea casei.


Regula celor trei


Designerii de interior cred în puterea cifrelor impare și aleg 3 pentru o proiectare în stil clasic. S-a demonstrat faptul că nu există la fel de mult interes vizual pentru un aranjament alcătuit din două obiecte decorative, ca în cazul celui din trei obiecte. Regula celor trei, înlătură cu grație limitele impuse de simetrie, pentru a oferi dinamism încăperii. Chiar și în ceea ce privește cromatica fiecărei camere, este indicată folosirea a trei culori, în detrimentul a două sau a uneia singure.


Aproape gata


Printre ultimii pași de umat în amenajare locuinței sunt retușurile finale în materie de accesorizare. Acest proces poate aduce un impact uriaș asupra spațiului creat. A venit momentul adăugării obiectelor decorative din perioada documentării și găsirii sursei perfecte de inspirație. Acceoriile îți dau libertatea de a personaliza spațiul în care vei locui. Fii îndrăzneț și lasă-ți casa să vorbească în locul tău atunci când vine vorba de amenajări interioare cu gust.


Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI